E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHanefi Avcı'dan flaş iddia: Yeni paralel 'Milli Damar'---

Hanefi Avcı'dan flaş iddia: Yeni paralel 'Milli Damar'

Hanefi Avcı'dan flaş iddia: Yeni paralel 'Milli Damar'
15 Haziran 2016 - 05:00 borsagundem.com

Eski İstihbarat Daire Başkanı Avcı, savcılığa verdiği dilekçede Emniyet içinde 'Milli Damar Grubu' ismiyle 'Paralel Yapı'yı taklit eden suç örgütü olduğunu öne sürdü, bazı isimleri bildirdi

'Paralel Yapı' ile mücadele MGK kararları çerçevesinde tüm hızıyla sürerken Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, Emniyet içindeki yeni bir illegal yapılanmayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mesut Hasan Benli'nin konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

2010 yılında yazdığı ‘Dün Devlet, Bugün Cemaat’ isimli kitabıyla, Emniyet başta olmak üzere devlet içindeki Fethullah Gülen Cemaati örgütlenmesini deşifre eden eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yeni bir ‘paralel devlet yapılanması’ iddiasını gündeme getirdi. Hanefi Avcı, 18 Nisan’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 sayfalık dilekçe vererek, Emniyet’te ‘Milli Damar’ adında bir suç örgütü olduğunu ileri sürdü. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Müşteki sıfatıyla da ifade veren Hanefi Avcı, dilekçenin yanı sıra Milli Damar suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişilerin isimlerini ‘kapalı bir zarf’ içinde savcılığa sundu.

SAVCI ONLARDAN OLABİLİR

Dilekçede, kapalı zarfın soruşturma savcısı belirlendikten sonra açılması istenilerek, “Milli Damar isimli Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili gerekli soruşturmanın yürütülmesini, soruşturmayı yürütecek savcının örgüt ile ilişkili biri olabileceği, böyle bir durumda örgüte bilgi sızdıracağı, bazı delilleri karartabilecekleri ayrıca tanıkların hayatının tehlikeye gireceği öngörüldüğünden soruşturmanın savcısının, HSYK Başkanvekilliği ile yürütülecek istişare ile belirlenmesini ve kapalı zarfın soruşturma savcısı belirlendikten sonra sadece ilgili savcı tarafından açılmasını, talep ediyorum” denildi.

NUR CEMAATİ’NDEN AYRILANLAR

Suç duyurusu dilekçesinde, “Emniyet içerisinde kendilerini ‘Milli Damar’ diye niteleyen, eski Nur Cemaati’nden ayrılma bir grubun örgütlendiği” öne sürülerek, özetle şu değerlendirme ve iddialara yer verildi: “Gülen Cemaati’nin içindeki Paralel Yapı’yı taklit eden bu grubun, emniyet içerisinde örgütlenip aynı yöntemleri kullanmaya başladıkları, hedef seçtikleri diğer emniyet mensuplarına komplo yapmak adına aynı şekilde yurtdışı ve birçok ilde uydurma isimler veya imzasız ihbar mektupları gönderip, sonra bu ihbarları savcılıklara iletip soruşturma yapmaya başladıkları anlaşılmıştır.

AYNI ÖRGÜTTEKİ SAVCILAR

Amaçlarına ulaşmak için kendilerinin hukuksuz durumlarına karşı olan diğer emniyet mensuplarına karşı sahte isimler ve uydurma iddialarla (FETÖ üyesi, Paralel Yapı mensubu, KÖZ Grubu vs.) ihbar mektupları atmaktadır. Kendilerinin gönderttiği bu sahte isimli ve suç uydurma içerikli ihbar mektuplarını aynı örgütte olan savcılarla paslaşarak, savcılıklara gönderip adli işlem bahanesi yaratmaktadır. Devletin en üst kademeleri ile kurduğu irtibatlarda o makamları da ‘yanıltarak’ ve ‘kandırarak’ bu terör örgütleri ve diğer yapılara karşı asıl görev yapan kişileri, KÖZ grubu (Gülen Cemaati’nin eski emniyet imamı olan Kemalettin Özdemir grubu) vs. suçlaması ile pasifize etmeye başlamışlardır. Dinleme, izleme kararları alıp bu yöntemle topladıkları bilgileri suiistimal ederek bu kişilere kumpas kurma çalışmaları içerisine girmişlerdir. Cemaatin Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) kendine hedef seçtiği her olay ve her gruba yönelik geçmişte uyguladığı bu yöntemin, bugün aynı benzeri ile Milli Damar Örgütü tarafından uygulamaya konduğu açıkça görünmüştür.

Erdoğan’a dost görünüyorlar

Hanefi Avcı’nın dilekçesini savcılığa sunan avukat Fidel Okan, şu iddialara da yer verdi: “Müvekkil Hanefi Avcı, cezaevindeyken, Kemalettin Özdemir’le birebir ben görüştüm. Yaptığım görüşmelerin bir bölümünde yanımda Terör Daire Başkanı, diğer bir bölümünde de KOM Daire Başkanı bulunuyordu. Kemalettin Özdemir’in, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MİT Müsteşarı’yla da görüştüğü bilinen bir olaydır. Milli Damar isimli yapılanmanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dost görünüp, devlete ve millete ihanet eden bir çete olduğundan hiçbir kuşku duymuyoruz. Milli Damar isimli yapının bir müddet sonra açıkça uygulamaya koyacağı daha büyük kumpaslara da ayrıca zemin hazırlamaktadırlar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet15 Haziran 2016 20:23

    Polis memurları halk çocuğudur. Komiser yardımcısından en üst müdür rütbesine kadar %90' paraleldir. Polis memurlarına lütfen haksızlık yapmayalım.

  • ender15 Haziran 2016 12:10

    hanefi esas paralel.

  • malkoçoğlu kardeş15 Haziran 2016 11:11

    asgari ücrete, ev kiralarına, akaryakıt, elekrik , doğalgaz fiyatına bak sonra gelişmiş ekonomiden bahset. belki senin gibilerin ekonomisi gelişmiştir, zaten siz zengin oldunuz. gelir adaleti yok.

  • boş adamsınız15 Haziran 2016 10:47

    istikrar dünyada en çok vergiyi almak mı ? yol, ev yapmak mı ? hani sanayi nerde ? bak bakalım türkiye dünyada kaçıncı ekonomiden kaçıncılığa gelmiş. sıralamalar hep aynı aralıkta daha dünyadaki ekonomiden haberin yok. arap parası, kara para ile finanse edilen üretmeyen bir ekonomi başarı değildir

  • Malkoçoğlu15 Haziran 2016 10:23

    Sn.Boşadamsın, birçokları dışardan sizler içerden her türlü engellemelere rağmen adamlar 15 yıldır Türkiyeyi dünyanın sayılı ekonomileri arasına istikrarlı büyüme ile yerleşti, Aydın doğan medyası ağzıyla konuşanlara bakarsak bu ülke hala yarın sabaha çökecek, batacak 15 yıl oldu istikrardır bunun adı yıkamadılar bu ülkeyi

  • boş adamsın15 Haziran 2016 08:56

    mitte o kadar başkanlık yaptın da neyi çözebildin ? iç dış politika sıfır, mit sıfır, yolsuzluğa, mafyaya çare sıfır.