E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHamsi bereketi balıkçının yüzünü güldürdü---

Hamsi bereketi balıkçının yüzünü güldürdü

Hamsi bereketi balıkçının yüzünü güldürdü
20 Aralık 2020 - 09:37 borsagundem.com

Karadeniz'e sahili bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde bol hamsiyle dönen balıkçılar, hamsinin kilogramını 8 liradan satmaya başladı.

Trabzon, Balıkesir, İstanbul ve Samsun'dan denize açılan balıkçılar rotalarını İğneada'ya çevirdi. Balıkçıların mesaileri bereketli tamamlandı. Karadeniz açıklarına serilen çevirme ağlardan kasalar dolusu hamsi çekildi. Balıkçı teknelerinde yoğun mesai yaşayan tayfalar, kasalar dolusu balığı limanda bekleyen kamyon ve tırlara yükledi.

Hamsinin kilogramı 8 lira
Balıkçılardan Mehmet Özaydın, denizde hamsinin bol olduğunu belirterek yaklaşık 1000 kasa ile limana döndüklerini söyledi. Hamsi bereketinin balıkçının yüzünü güldürdüğünü ifade eden Özaydın, iki gündür İğneada açıklarında avlandıklarını anlattı.

Balıkçılardan Mehmet Ali Alakuş da bu yıl hamsinin bol olduğunu ifade etti. Çok güzel bir av dönemi yaşadıklarını söyleyen Alakuş, "Palamuttan umduğunu bulamayan balıkçının yüzü hamsi ile gülüyor. Hamsi zaten halk balığı, herkes tüketiyor. Bugün 600 kasa ile limana döndük. Sabah ise 1500 kasa yakaladık. Birazdan yeniden denize açılacağız." dedi.

Karakuş, hamsiyi kilogramı 8 liradan sattıklarını kaydetti.

Van'ın Başkale ilçesinde deprem

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman20 Aralık 2020 23:07

    Yani bu kadar olur her yer soyguncu 8 liralık hamsi balıkçılarda nasıl 30-35 tl oluyor anlamak mümkün değil.Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülkede balığı dünyada en pahalı biz yiyoruz herhalde.Bu vurguna karışanları , fahiş fiat uygulayanları , hamsinin fiatı düşmesin diye fazla gelen malı kasa kasa tekrar denize dökenleri ayıplıyorum ve en derin duygularımla kınıyorum.Devletimiz bu söyguncuların önüne geçmeli ve dur demelidir biz vatandaş olarak balık yiyemiyoruz.kalite balıklar 50 tl den yukarı.

  • Sel20 Aralık 2020 14:56

    Bizde afyonda bu hafta 30 TL yiyiyoruz

  • Nuri20 Aralık 2020 12:49

    Ķaradenizi bitirdi yamyam balıkçılar,aç gözlü gırgır tekneleri yasaklansın.

  • Hayal alemi 20 Aralık 2020 10:49

    Nerdeymiş kilosu 8 liradan. Konum at da gidip alalım

  • KILIÇ20 Aralık 2020 09:50

    HAYALİ HABER YAPMAYIN DAHA DÜN AKŞAM BALIKÇIDAN HAMSİ KİLOSUNU 30 TL ALDIM .