E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamsi avı kısıtlaması kalkıyor---

Hamsi avı kısıtlaması kalkıyor

Hamsi avı kısıtlaması kalkıyor
05 Şubat 2021 - 15:35 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hamsi avı kısıtlamasının 7 Şubat'ta saat 00.01'den itibaren sona ereceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Samsun’da katıldığı "Tarım-Orman Sektör Toplantısı" sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, hamsi avcılığında kısıtlamanın 7 Şubat 2021 tarihi saat 00.01'den itibaren sona ereceğini, ek tedbirlerle avcılığın başlayacağını söyledi.

Av için il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yazılı beyan verileceği bilgisini paylaşan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Bakanlık av gemisine nezaret etmesi için en az bir görevli bulunduracak. Karadeniz’e kıyısı bulunan tüm il müdürlüklerinde en fazla iki adet karaya çıkış noktası belirlenecek. Avlanan hamsiler bu noktalardan il/ilçe müdürlükleri gözetiminde karaya çıkarılacak. Gemilerde elek sistemi ve elemek için tambur olmayacak veya mühürlenecek.

Balık unu ve yağı fabrikalarına sevke, işletmenin bulunduğu yerdeki il/ilçe müdürlüğü personelinin kontrolü sağladıktan sonra giriş izni verilecek. Hem kamuoyu hem de balıkçılarımız bilsin ki 9 cm’nin altında yasal olmayan hamsi avlatılmayacak."

‘Türkiye’ye 2 ay yetecek hamsiyi kimler stokladı?’

Balıkçılar akın etti: Hamsi 15 liraya düştü

Trabzon'da hamsinin kilogramı 20-25 lira

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • necati duman05 Şubat 2021 23:03

    buzhaneler hamsi dolunca yasak çıkarttılar ..simdi yasak kalkıyor neden buzhane hamsileri satildi. 15 günde hamsiler büyüdü sanki :)