E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamidiye suyu tesisleri pislik içinde---

Hamidiye suyu tesisleri pislik içinde

Hamidiye suyu tesisleri pislik içinde
14 Kasım 2021 - 08:57 borsagundem.com

Kuyu suyu skandalıyla gündeme gelen İBB’ye bağlı Hamidiye Su’da şimdi de mide bulandıran görüntüler ortaya çıktı. Su dolum borularında asbest oluştu, vanalar ise çamur içinde kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Hamidiye AŞ'de kuyu suyu skandalının ardından şimdi de insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden görüntüler ortaya çıktı.

SABAH gazetesinin ulaştığı görüntülerde, Hamidiye AŞ'nin Kemerburgaz'daki dolum tesislerinde vatandaşa ulaştırılan içme sularının doldurulduğu borularda bakımsızlıktan kanserojen madde asbest oluştuğu, vanaların ise su sızdırarak çamurlaşmaya neden olduğu görüldü.

BAKIM YOK, FATURA VAR

Hamidiye suyunun kirletilmesinden rahatsız olan çalışanların durumu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilettiği ancak İmamoğlu'nun bu konuda sessiz kaldığı iddia edildi.

İmamoğlu, 2 Eylül 2019'da Kemerburgaz'daki dolum tesisine giderek atadıkları Hamidiye Su Genel Müdürü Sertaç Nişli'den tesisle ilgili bilgiler almış, burada hijyen vurgusu yapmıştı. Hamidiye Su'da yaşanan usulsüzlükler sonrasında ise Nişli görevden alınmıştı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Akşit'in bir diğer CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı ve İBB iştiraki olan Güven Su A.Ş'de İdari İşler ve Satın Alma Şefi Hakan Turşak üzerinden Hamidiye A.Ş'ye su hatları bakımı yapıldığına yönelik fatura kestiği iddia edildi. Akşit ve Turşak'ın CHP Eyüpsultan belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu'nun ekibinden olduğu öne sürüldü. Akşit'in su boru bakımına yönelik bilgi ve birikimi olmadığı, Kemerburgaz'da emlakçılık yaptığı ve gayrimenkul işleri üzerine faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Daha önce de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Ulupelit mevkiinde bir su dolum tesisine baskın yapmış, ağaçların arasına kamufle edilmiş kaçak yapıda kaynak suyunun yanı sıra kuyu suyunun da arıtılarak Hamidiye markasıyla vatandaşa satıldığını tespit etmişti. Su dolum tesisinin faaliyetine son verilmişti.
(Barış Savaş-Sabah)

Hamidiye Su’da kuyu suyu skandalı!

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Otzbir Vekili14 Kasım 2021 21:36

    İmamoğlu kazanmasaydı, acaba bu resimler ortaya çıkarmıdı ? onun için, siyasiler arada sırada değişmeli. Pislikler ortaya çıkmalı. Kaç yıldır bu suları içirdiler ?10 mu yada 15 yıl mı? 1 yıl mı

  • Dimi14 Kasım 2021 22:12

    Bunu habee yapan her seyi yapabilir olmalı :)))))

  • Mucise Reis ;)14 Kasım 2021 21:22

    Ya bu tarz işletmelerde yer yıl kalite kontrol vb işlemler yapılır. Bunlar tse, CE belgesini hangi tarihlerde aldı ? bunları yapanlar, denetleyenleri hangi tarihde hangi imzalarla üretim hatlarını sürdürdü. ?Bu işleri hala siyaset yapanlar var. CHP de mhp de akp de iyi partide ne fark eder ? çoluk çocuk su içecekse verdiği paranın karşılığını alıpda içmeli. Hala aşağıda bazı partizanlar var, siyasilerin ne için para aldıgını ve neden vergi verdiklerini algılayamamış. Burada geçmişe dönuk inceleme başlatılmalı. Hangi belgeler hangi tarihde alınmış, İlgili denetimlerde bu resimlerin temiz orjınal hallı geçer not alan resimleri nerede, imzaları kım atmış. Adlıyeye hesap versin. Ya namaz kılarmış, anıtkabirde nöbet tutarmış orası bizi ilgilendirmez. Halk olaya böyle bakar. Türkiye de böyle bakmayı bilmeli. 

  • Fatih Sultan14 Kasım 2021 17:58

    Aklı başında birisi o resimlerdeki pasın 20 yıllık bir geçmişi olduğunu anlar. Yapmayın günü kurtarmak için gerçekten iş yapan kişilere pislik atmayın. Eğer gerçekten idda edilen pislik var müdahele edilip en kısa sürede düzeltilecektir.  30 yıldır bok kokan kurbağalı derede daha geçen yıl yeni yönetim tarafında temizlendi. 

  • Recep Kazım14 Kasım 2021 19:58

    Arkadaş kurbağalıdere işi sona gelmişti. 3-5 kazık çakıp işin sonunu getirip ile kondular. Boş konuşuyorsunuz. Kadıköy'e yıllarca kaldım ve işin nerden nereye geldiğini çok iyi biliyorum.

  • Sedat14 Kasım 2021 17:45

    Neden cumhurbaşkanlığı sistemini istemiyorlarÇünki kendilerini biliyorlar eğer Erdoğan nın elilindeki bu güç bunlara geçse vay halimize Birbirlerinede güvenmediklerinden güçsüz dümeni tutamayan hükümetleri istiyorlar

  • Rahmet karaoglu14 Kasım 2021 17:39

    o paslar en az 10 yıllık.dun haber değildi, bugun haber oldu..eğer ki dun de bu manzara varken haber etmediyseniz Allah sizi bildiği gibi yapsın.

  • Şerif14 Kasım 2021 17:38

    Allah bunların iktidarından korusun

  • KASIM YANTIR14 Kasım 2021 17:10

    ekrem imamoğlu  yurtdışında ve yurtiçin de gezmelerden, cumhurbaşkalnığı adaylık şaşkınlıklarından malesef  bize lağımı içimiş demek ki.

  • tarik14 Kasım 2021 15:07

    millete yalan konusanlar pylarina ne düsüyorsa ona razilar demek milletimiz1950,den beri CHP,yi tek basina iktidara getirmiyor bunu iyice düsünsünler.???

  • Eski İstanbul vaadi gerçekleşiyor14 Kasım 2021 14:34

    Durun daha bu başlangıç imamoğlu cb olsun Türkiye yapılan tüm eserler pislikten geçilmeyecek

  • Bir yorum14 Kasım 2021 17:33

    Tabi ortada bir ülke kalırsa!   Bunlar ancak felaket için gelir

  • Haber14 Kasım 2021 12:59

    resimlerden de hamidiye olduğu anlaşılıyor hemen

  • amanin amanin14 Kasım 2021 12:14

    Ben her seferinde sadece 50 kuruşluk su içiyorum, sorun değil :)))))

  • Memo14 Kasım 2021 11:50

    Her şey çok güzel oldu :)

  • Mucise Reis ;)14 Kasım 2021 10:46

    Belediye su tesisatlarıda malesef eski yerlerde böyle. Eski binalar yapılmış, borular eski, altyapı değiştirmek ise imkansız. nereden ne borusu çıkacak bilinmiyor. bi çok bölgemizde aynı sorunlar var. Bilmediğimiz neler var neler. Belki bir lokantada yada tesisde kullanılan bu tarz suları bilmeden dışarıda tuketım edecek kullanıyoruz. çay kahve çorba vb. vb. 

  • Mucise Reis ;)14 Kasım 2021 21:27

    komık :D sen hala siyaseti anlamamışsın. Uçak bileti vereyim 1 ay ingiltereye de yaşa sonra aklın başına gelir :D . HDP milelt vekili bile seni dinlemek zorunda. chp mhp hepsi. Çunku senın sorunlarını çözmek için varlar. Onlar sorunlarını çözmek için peşinden koşar. Sende dertlkerini anlatırsın. Dertlerini dinlemeyenı oy vermezsin. aa mr smiht kiliseye gitmiş, musluman olmuş, yahudimiş alakası yok. Herkes görevini yapar. Burada kaç yıldır denetım oluyor ? kım denetlıyor? denetım yapılan gunlerın resımlerı ? sağlık için tehdit nedir ? bunlar yargıya taşınmalı. ben ihmalkar suçlusam ben görevden alınmalıyım. Bırak chp mhp akp yi. Ot değil et ye et. kitap oku. geliştir kendını. hukuk oku. :D siyaset bılımı oku, oku sadece.rezil olma burlarda :D

  • Müridan14 Kasım 2021 16:21

    Zorlaya zorlaya ancak bu kadar yazabilmişsin. Ne gerek ıkınmaya tıkanmaya. Yazacağınız tek cümle var ki her murada hâvi : Her şey çok güzel olmuş :)))...

  • Su14 Kasım 2021 10:11

    Ufak sudan alıp içiyoruz vallah