E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHamdi Ulukaya'nın tahtı sallanıyor---

Hamdi Ulukaya'nın tahtı sallanıyor

Hamdi Ulukaya'nın tahtı sallanıyor
06 Ocak 2015 - 05:22 borsagundem.com

ABD'de Chobani marka yoğurduyla popülerleşen Hamdi Ulukaya'nın CEO'luğu tehlikede. Şirkete yatırım desteği veren fon, Ulukaya'nın yerine isim arıyor

ABD’nin New York kentinde 2005 yılında kurduğu yoğurt markası Chobani ile popülerleşen Hamdi Ulukaya’nın, şirkete yatırım desteği veren fon tarafından CEO’luktan alınacağı konuşulmaya başlandı. Yerine, şirketin başkanı ve COO’su Kevin Burns’ün getirilmesinin söz konusu olduğu kaydediliyor.

Geçen yıl Chobani’ye 750 milyon dolar aktaran TPG fonunun, Ulukaya’nın yerine bir başkasının getirilmesi için arayış içinde olduğu, 2013’te yaşanan ve şirketi finansal açıdan sarsan ürün geri çağırma operasyonundan Ulukaya’yı sorumlu tuttuğu öne sürülüyor.

87 milyon dolarlık zarar

2013’te hatalı üretilen yoğurtların piyasadan geri çekilmesi nedeniyle, Chobani, dördüncü çeyrekte 87 milyon dolar kaybettiği belirtiliyor. Yoğurtlar, Ulukaya’nın 450 milyon dolara Idaho’da açtığı yeni fabrikada, hatalı olarak üretilip piyasaya sürüldüğü için geri çağrılmış, hatanın sebebi olarak da yeni çalışanlara gerekli eğitimin verilmemesi gösterilmişti.
Bir başka suçlama ise, Ulukaya’nın, Idoha tesisinde işler ters giderken ve zarar edilirken, şirketin diğer yöneticilerine hiçbir bilgi vermemesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)