E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHamdi Akın'ndan hisse geri alım açıklaması---

Hamdi Akın'ndan hisse geri alım açıklaması

Hamdi Akın'ndan hisse geri alım açıklaması
24 Aralık 2015 - 13:47 borsagundem.com

Akfen Holding'in patronu Hamdi Akın, BloombergHT'de Arzu Maliki'ye konuk oldu, neden hisse geri alım programı başlattıklarını açıkladı.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın borçlanma ve faizin artacağı yönündeki beklentinin yatırımcının iştahını artırdığını belirtti. BloombergHT'de Arzu Maliki'nin sunduğu "Üst Düzey" programına konuk olan Hamdi Akın, "Türkiye'yi iyi tanıyanlar yatırım yapmaktan imtina etmiyorlar" dedi. 

Yatırımcının ilgisinin 2009'dan sonra tamamen kesildiğini belirten Akın, Akfen Holding hisselerinin performansı ve geri alım programına ilişkin soruya cevaben, “Son 4 senedir SPK düzenlemeleri çerçeversinde hisse geri alım programı uyguladık. Çünkü hisselerimizin fiyatının beklendiği gibi seyretmediğini gördük. Halbuki biz yeni yatırımlar yapıyorduk ve yeni varlıklar almıştık. Baktık ki yatırımcı fiyatı biraz daha aşağı düşürdü; bunu böyle görünce şirketimizi en iyi tanıyan biz olduğumuz için bu şirketin değeri bu değildir dedik ve geri alıma başladık” dedi.

Akfen Holding, 23 Aralık'ta KAP 'a yaptığı açıklamada, birlikte hareket eden ortakların payının %97,11'e ulaşarak hakim ortak konumuna gelmesiyle, "ortaklıktan çıkarma" hakkının kullanılacağını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süreç 24 Aralık 2015 20:21

    Yatırımcının parasını kullandılar. Diplerde tutup hisseleri dipten topladılar. Sonr fşat çıkış oldu . Şimdide borsada çıkış

  • ahmet24 Aralık 2015 19:38

    bole bır açıklamayı utanmadan yapıyor ozaman neden 2.30 dan halka açtığı akfegatrı mnekulu 1,36 dan almıyor demkkı yatırımcılar kazıklanmış 5 sene evvel bır de 7 yıldızlı yatırım dedıler utanmadan

  • erdal24 Aralık 2015 18:37

    4 senedir çaktırmadan yükseltmeden topladınız he.enayilerin parasına gerek kalmadı tabii.sizin yaptığınızı demirdöküm de yaptı.bist vasıtası ile hisselerimizi gasp ettiler.