E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamaney'in danışmanı: Amerikalılara eş değer darbe vurulacak---

Hamaney'in danışmanı: Amerikalılara eş değer darbe vurulacak

Hamaney'in danışmanı: Amerikalılara eş değer darbe vurulacak
05 Ocak 2020 - 17:02 borsagundem.com

CNN International'e konuşan dini lider Hamaney'in askeri danışmanı Dehkan, "Savaşı ABD başlattı. Bu savaş dönemine son verebilecek tek şey Amerikalıların vurdukları darbeye eşdeğer bir darbe almasıdır" dedi

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat'ta füze saldırısı sonucu öldürmesinin ardından tüm dünya "Şimdi ne olacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Soruya yanıt, İranın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Hüseyin Dehkan'dan geldi. 

Dehkan, Kasım Süleymani suikastına ne yanıt vereceklerini CNN International'a anlattı. "Yanıt tabii ki askeri yollardan ve askeri hedeflere karşı verilecek" diyen Dehkan, "Bu savaş dönemine son verebilecek tek şey, Amerikalıların vurdukları darbeye eşdeğer bir darbe almasıdır." açıklamasında bulundu.

Amerikan televizyonu CNN ile Tahran’da bir söyleşi yapan Dehkan, savaş olasılığı hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Size bir şey söyleyeyim: Liderliğimiz bizim hiçbir zaman savaş arayışında olmadığımızı ve olmayacağımızı resmen ilan etti. Savaşı başlatan Amerika’ydı. Dolayısıyla, davranışlarına karşı uygun tepkileri kabullenmeleri gerekiyor. Bu savaş dönemine son verebilecek tek şey, Amerikalıların vurdukları darbeye eşdeğer bir darbe almasıdır. Bunun ardından yeni bir döngü arayışına girmemeliler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gnçlk06 Ocak 2020 12:01

    İran devrim muhafızlarının önemli adamı. Tam bir oyun kurucu. IRakda bir çok İran karşıdı abd yanlısı kişileri imha eden devrim muhafızı. ABD tarafından stratejisine ters düşen adımlardan dolayı yok edildi. ABD orta doğuda bir çok devlette üssü var. Bu üslerin güvenliğini müslümanların birbirlerini yok etmesineborçlu. MÜslüman devletlerin AB topluluğu tarzı birleşmesi ABD nin kabusu. Araplardaki yönetim modeli ABD ve Avrunaın istediği tarz. SÜlaleden bir kişi silahla desteklenir. Yönetime geçer. Halk bu modelle Kuklalarla sömürücülere geçmiş olur. Araplarda eğitime bakın.  tarikatlar, vakıflar, kalitesiz eğitim ile FETO tarsı sistemin insanları oluyor. Araplareğitimlede kendini geliştiremiyor. Her devlet kendi menfatine kan döküyor. Kaybeden belli Müslümanlar.. İranda ve abd de, ırak çin aynı tehdit. Irakda ilerde diğer müslümanlara tehdit. Bİrlik yok. Eğitim yok.

  • Mustafa 06 Ocak 2020 00:39

    İran Abd ile savaşmaz. Onlar çok eski dosttur. İran sözde müslüman ülke. Şimdiye kadar müslüman harici kimse ile savaşmamış. Vatandaşını susturmak için ırak A biraz asker gönderir, ABD üstlerine küçük çaplı saldırı yaptırır, intikamımızı aldık der. Olay biter. Esas saldırıları bize oldu. Zamanlama zaten manidar. Türkiye ekonomisi düze çıkıyor derken bu olay yapıldı.

  • mehmet yılmaz 05 Ocak 2020 22:05

    Erdal ereni yanınıza alında  MÜSLÜMAN olmayan bir devlete savaş açın.

  • mustafa05 Ocak 2020 21:58

    lan müslüman kanı akıtmaktan başka ne iş yaptınız? ancak köpek misali havlıyorsunuz....

  • Sgk05 Ocak 2020 21:39

    Hav hav hav

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI05 Ocak 2020 20:25

    iran ında ABD genel kurmay başkanımı öldürecek abaca.

  • reis05 Ocak 2020 19:57

    iran tarihinde hiç bir gayri müslüm bir devletle göğüs göğüse savaşmış değildir.vuracak oğul babaya sormaz derler...

  • Mehmet05 Ocak 2020 19:32

    Artistlik yapmak istiyorsan Bollywood a git. Hem danseder hem de artistlik yaparsın. Rusya bile arkandan değil. Seni kim destekler. Bi de hala Astana sürecini baltalayip idlibte katliam yapiyosun

  • fafa05 Ocak 2020 19:10

    Ben olsam daha fazla germem.Galiba ben biraz korkağım.

  • kılıç05 Ocak 2020 18:22

    GÜLDÜRMEYİN BARİ SUSUNDA ADAM SANALIM.

  • Ozan05 Ocak 2020 18:02

    Gaz veren liğderler önce evlatlarını savaştırsın.

  • mehmet05 Ocak 2020 17:44

    neden abd elçiliğini bastınız  ? sormazlar mı adama. gerilimi tırmandırmayın .

  • Kırmızı bayrak astıktan sonra05 Ocak 2020 17:30

    Bu kadar erken geri adım enteresan.