E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamaney: Zarif'in söyledikleri düşmanın konuşmaları---

Hamaney: Zarif'in söyledikleri düşmanın konuşmaları

Hamaney: Zarif'in söyledikleri düşmanın konuşmaları
03 Mayıs 2021 - 07:18 borsagundem.com

İran lideri Ali Hamaney, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in basına sızdırılan ve ülkede büyük tartışma yaratan ses kaydındaki ifadelerine sert tepki gösterdi

Öğretmenler Günü münasebetiyle bir konuşma yapan İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in sızdırılan ses kaydını yayınlayan medya organlarını “İran karşıtı ve düşman medya” şeklinde nitelendirdi. Hamaney, “Bazı ülke yöneticilerinden işitilen sözler hayret ve üzüntü vericidir. İnsan bu sözleri duyunca üzülüyor. Bu sözlerin bazıları düşmanlarımızın konuşmalarının tekrarıdır. Bunlar ABD’nin sözlerinin tekrarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin dış siyasetinin birçok üst organ tarafından belirlendiğini belirten Hamaney, şunları kaydetti: “Dünyanın hiçbir yerinde dış siyaset Dışişleri Bakanlığı’nda belirlenmez. Dış siyaset, ülkenin üst organları tarafından belirlenir. Dışişleri Bakanlığı karar alıcı organ değil bunu icra edendir. Bir taraf diğer tarafı yok saymamalıdır. Bu büyük bir hatadır, İranlı yetkililer bu büyük hatayı işlememelidir. Ülkenin siyasetine inanmadığımız ya da kabul etmediğimiz anlamına gelecek ifadeler kullanmamalıyız. Dikkat etmeliyiz, düşmanı mutlu etmemeye de dikkat etmeliyiz.” Öte yandan Zarif, röportajındaki Kasım Süleymani’ye yönelik sözlerinden dolayı özür dileyerek, “Yüce İran halkı, Süleymani’nin tüm sevenleri ve özellikle de yüce ailesinin beni affetmesini umuyorum” dedi.

Zarif'in yayınlanmayan röportajının ses kaydında bomba iddialar

 

Zarif'in gizli röportajının sızdırılmasına soruşturma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa03 Mayıs 2021 10:41

    konuşurken bir şey basına sızdı halk duydumu düşman medya.allahım bu dünyanın felaketi bu yobazların elinden olacak umarım kökleri kurur tez zamanda.