E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor---

Hamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor

Hamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor
03 Ocak 2020 - 07:42 borsagundem.com

ABD'nin Bağdat'ta gerçekleştirdiği ve efsane Şii komutan Süleymani'nin öldürüldüğü saldırı için Tahran'dan tepkiler peş peşe geliyor

İran lideri Ali Hamaney, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında Süleymani'nin yakınlarına ve İran ulusuna baş sağlığı dileyen Hamaney, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." dedi.

Hamaney, ülkede üç gün ulusal yas ilan ettiğini açıkladı.

ZARİF: HAYDUTÇA 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kasım Süleymani'nin DEAŞ, El Kaide ve Nusra gibi bölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi.

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Rızai: ABD'den acı bir intikam alacağız 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai de Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Devrim Muhafızları Ordusu da İranlı general Süleymani'nin ABD'nin saldırısında öldürüldüğünü teyit etmişti.

Bağdat'ta Haşdi Şabi'ye füzeli saldırı! İranlı komutan Süleymani öldürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez03 Ocak 2020 11:00

    Daha bir kaç önce ve daha önceleri somali ve diğer afrika ülkelerinde sivil masumları öldürdünüz hemde yüzlerce.bir müslüman olarak üzüldüm fakat bir terörist başlarından birinin öldürülümesi de iyi oldu.islam dünyasını parçalayan ve bölen iran dır mezhepcilik yaparak yoksa hiç bir kafir ülke müslümanlara asla ve asla kafa tutamaz.

  • Ez03 Ocak 2020 09:27

    Bir iblis geberdi . abd ile beraber 30 yildir musluman olduruyorsunuz . sira size geldi . abd israil iran üç iblis ittifaki.

  • 3403 Ocak 2020 08:21

    Iyi oldu sevindim sahsen

  • Sevinenlere bak03 Ocak 2020 09:58

    Emin ol ki ABD ve İsrail senden çok çok daha fazla sevinmiştir. Kimlerle beraber sevindiğin önemlidir.