E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamaney: IŞİD, İran'a karşı kurduruldu---

Hamaney: IŞİD, İran'a karşı kurduruldu

Hamaney: IŞİD, İran'a karşı kurduruldu
26 Haziran 2016 - 14:46 borsagundem.com

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, terör örgütü IŞİD'in İran devletini şiddet yöntemleriyle devirmek için kurdurulduğunu öne sürdü.

Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin de katıldığı bir toplantıda konuşan Hamaney, IŞİD'in kuruluşundaki asıl amacın İran'a saldırmak olduğunu savundu.

Hamaney, "IŞİD gibi radikal örgütlerin Suriye ve Irak'ta oluşturulmasının ana hedefi İran'a saldırmaktı. Ancak İran'ın gücü bu örgütleri doğdukları topraklara sıkıştırdı" diye konuştu.

İran'dan gidip Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden kişilerin "Allah yolunda cihat" ettiğini söyleyen Hamaney, "İranlı bazı gençler rahat yaşamlarından vazgeçip Allah yolunda hayatlarından geçiyor, bu tarihin en ilginç olaylarından biridir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tahmin26 Haziran 2016 15:40

    KISACA ÜLKELER BAZ ALINDIĞINDA ASKERİ GÜÇLERE VUR EMRİ VEREMEYENLER (YÖNETİMLER) İÇ SAVAŞI PLANLAMIŞ .NEDEN?KARŞI CEPHE OLUŞTURMAK İÇİN

  • tahmin26 Haziran 2016 15:38

    HAA NEKADAR GÜZEK.KİMİ ÜLKELER IŞIS A ASKERİ GÜÇ OLARAK DESTEK VERİRKEN İRANDA EKONOMİK SALDIRI OLARAK DESTEK VERMİŞ

  • güç ve türkiye ilişkileri.26 Haziran 2016 15:35

    iran tökezledi.DEŞİFRE OLDU

  • vatansızlar26 Haziran 2016 15:28

    irana saldırı olsaydı neden petrol kuyuları ele gecirilmek istensinki.ışıd ın amaçı ortadoğunun yeraltı zenginliği ve vatandaşın malı ve mülkü.türkiyedeki kimlik bilgilerinin çalınmasının asıl amaçı neydi.ve nezaman çalınmışdı.ahh ulenn mal mülk düşkünü vatan hainleri

  • yalanlar26 Haziran 2016 15:12

    yalanın danizkası.planların sonunda osmanlı nın devamı arta kalan türkiye var.abdullah gül ile ortaklığınız nasıl..reza sarrafı neden tiçari köprü olarak kullandınız.amaç türkiye ekonomisini ve bankacılık akabinde finans sektörünü manipüle etmekmiydi