E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri"Halkbank'ta açığa satış yasaklansın"---

"Halkbank'ta açığa satış yasaklansın"

Halkbank'ta açığa satış yasaklansın
23 Aralık 2013 - 02:36 borsagundem.com

BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, Halkbank hisselerinde açığa satışın durdurulması gerektiğini söyledi

Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tutuklandığı Halkbank’ın hisseleri 4 günde yüzde 16,77 değer kaybederken, bankanın piyasa değeri yaklaşık 3.3 milyar lira eridi. Borsada 26.500’e yakın yatırımcısı bulunan Halkbank’ta, yatırımcıların zararı da 1.6 milyar lirayı geçti. Halk Bank hisselerinde yaşanan sert düşüşte, tahtada yapılan açığa satışlar etkili oldu. Halkbank hisselerinde dört günde 17.1 milyon adet açığa satış yapılırken, açığa satışın işlem hacmi de yaklaşık 231.2 milyon TL oldu. 

Halkbank hisselerinin borsa endeksine etkisi ve Halkbank hissedarları açısından, operasyonun başlangıcından itibaren gözaltı süresi boyunca tahtanın kapalı tutulabileceğine dikkat çeken Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı Ali Bahçuvan, “Bu olmadı ama en azından Halkbank’ta açığa satış yasaklanabilirdi. Bir hata yapıldı. Hisselerin sert bir biçimde gerilemesine fırsat sağlandı” dedi. Bahçuvan, Halkbank yatırımcısını korumak için hissede ve gerekirse tüm borsada açığa satışları durdurmak gerektiğini belirterek, “Açığa satışı durdurmak lazım. Geç kalındı ama en azından bundan sonra bu konuda yaşanacak şoklara karşı tedbir alınmalı” değerlendirmesinde bulundu. (Hürriyet - Oktay Özdabakoğlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)