E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMerkez Bankası'na yeni başkan yardımcısı---

Merkez Bankası'na yeni başkan yardımcısı

Merkez Bankası'na yeni başkan yardımcısı
09 Haziran 2016 - 18:18 borsagundem.com

Halkbank'ın Genel Müdür Yardımcısı, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı oldu

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na son olarak Halkbank'ta Hazine yönetiminden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Murat Uysal atandı.Uysal'ın atanmasına dair karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Halk Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Banka'nın Genel Müdür Yardımcısı Murat Uysal'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanması nedeniyle bankadaki görevinden ayrılacağı bildirildi.

Şirketten gelen açıklamanın İngilizce versiyonu şöyle;

English version of the disclosure is stated below.

Our Bank's Deputy General Manager Mr. Murat UYSAL will leave his post due to being appointed as Deputy Governor of the Central Bank of the Republic of Turkey.

In case of any contradiction between the Turkish and English versions of this public disclosure, the Turkish version shall prevail.

İstanbul'da 1971 yılında doğan Uysal, Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık anabilim dalında yüksek lisans yapan Uysal, meslek hayatına 1998 yılında Tekstilbank Hazine Bölümü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı ve aynı kurumda Döviz ve Para Piyasaları ile Menkul Kıymetlerden sorumlu Uzman ve Yöneticilik görevlerinde bulundu.

Halkbank'ta 2007-2011 arasında Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak görev yapan Uysal, Kasım 2011'den bu yana Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Yapılan diğer atamalar şöyle,

Resmi Gazete’de yayınlanan diğer atama kararlarına göre, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akgündüz görevden alınarak bakanlık müşavirliğine getirildi. Akgündüz’den boşalan Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Elmas Yaşar Bostancı atandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül görevlerinden alındılar. 

Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun, Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, Erzurum Defterdarı İsmet Tapar ve Kırklareli Defterdarı Sacide Şakar, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yasin Ayfer Erkoç görevden alındı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,18
En Yüksek: 14,53
En Düşük: 14,06
Değişim -1,46 %
FK: 6,97
PD / DD: 0,55
İşlem Hacmi 833.950.224
Toplam Adet: 58.476.311
Ağırlıklı Ort.: 14,32
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)