E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalkbank'a 13 Mayıs'a kadar süre verildi---

Halkbank'a 13 Mayıs'a kadar süre verildi

Halkbank'a 13 Mayıs'a kadar süre verildi
05 Şubat 2022 - 07:19 borsagundem.com

14 Aralık'taki duruşmada İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından temyiz talebi reddedilen Halkbank'a ABD Anayasa Mahkemesi tarafından başvuru için 13 Mayıs'a kadar süre verildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Reza Zarrab davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın, davanın düşürülmesiyle ilgili ABD Anayasa Mahkemesi’ne yapacağı başvuru süresi uzatıldı. Amerikanın Sesi'ndeki habere göre uzatma kararı ABD’nin en yüksek mahkemesi olan Anayasa Mahkemesi Katipliği’nden, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne, Halkbank’ın ABD’deki avukatlarına ve Anayasa Mahkemesi’nin ilgili bölümüne gönderildi.

ABD Anayasa Mahkemesi’nin uzatma kararında, Halkbank’ın bir alt mahkeme aracılığıyla dosyalarının incelenmesi konusunda yapacağı başvuru süresinin Anayasa Mahkemesi Üyesi Hakim Sonia Sotomayor tarafından incelendiğini, Halkbank’ın itirazıyla ilgili dosyasını en geç 13 Mayıs tarihine kadar verebileceği belirtildi. Kararda bu sürenin daha önce 31 Ocak tarihi olduğu da belirtildi.

Halkbank’ın ABD Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yolu, 14 Aralık tarihinde temyiz talebini reddeden İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından açılmıştı.

Temyiz başvurusu iki kez İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde reddedilen Halkbank, ABD’deki avukatları aracılığıyla 10 Ocak’ta İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne verdiği 20 sayfalık dilekçede, “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamında olmasına rağmen temyiz başvurusu iki

Halkbank'ın ABD’de yargı mücadelesi -2

 

Halkbank'ın ABD’de yargı mücadelesi -3

 

ABD'deki Halkbank davası Anayasa Mahkemesine gidiyor

 

kez reddedilen davanın, Anayasa Mahkemesi’ne sevkini istemişti. Mahkeme ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin kararına kadar bir alt mahkemedeki yargı sürecini de durdurma kararı almıştı.

Halkbank, mahkemeye sunduğu 20 sayfalık dilekçede, daha önce “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamında benzer davalardan örnekler sunmuş, Anayasa Mahkemesi’nde haklarını arayabileceklerini belirtmişti.


Anayasa Mahkemesi’nin Halkbank’ın başvurusunu duruşma takvimine alıp almayacağı ise henüz belli değil. Anayasa Mahkemesi, Halkbank’ın 13 Mayıs tarihine kadar kendilerine iletecekleri dilekçeyi inceledikten sonra başvuruyu değerlendirip değerlendirmeyeceği konusundaki kararını verecek. Zarrab soruşturmasını yürüten New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne daha önce yaptığı başvuruda, Halkbank’ın dosyasının Anayasa Mahkemesine sevk edilemeyeceği iddia etmişti.

Halkbank'ın ABD’de yargı mücadelesi -1

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vahim06 Şubat 2022 22:11

    Hahk bakasi olarak görmüyorum bir hisse senedi tuvalet kağıdına rsit deyil boş teneneke

  • AHMET ÖZBİR06 Şubat 2022 12:59

    HALK'ın Bankası'na HAYDUT DEVLET hesap soramaz. Ortadoğu'yu yakıp yıktılar, yüzbinlerce CANA KIYDILAR, utanmas pislikler TÜRK'E AYAR veremez, benim BANKAMA PLÂN YAPAMAZ. "Gelecek Vaadeden Bankalarım 'Halk ve Vakıf'dır, Bereketli Kazanç Devlet Baba'nın Bankalarındadır"

  • fafa06 Şubat 2022 11:33

    Halk Bank için yapılan bu masrafları kim ödeyecek?İtibarımız nasıl sağlanacak?

  • Ömer05 Şubat 2022 22:23

    Akp aradan kendini nasıl sıyırdıysa suçu hep başkasında arıyorlar.

  • Yavuz Selim Vatansever06 Şubat 2022 16:54

    "xyz" Muazzam gömmüşün be kardeşim, tebrikler.

  • xyz06 Şubat 2022 12:36

    Ne alaka lan zübükov?  Amerikan adaletini referans alan bir moskiviç!   Ne ilginç değil mi? İşte bu sözcü nün sosyal liboşları böyledir!  Tabi bunlara Feto, pkk chp ipsiz ve sapsizlar da dahil!  Bir yandan Amerika ya kuyruk salllayıp kıç kıvırırlar!  Bir yandan da devlete ve kurumlarına havlayıp sen Amerikancısın derler!  

  • Kıstasa kıstas05 Şubat 2022 17:10

    ABD yeverikecek mesaj su olmalı Korfez savaslarında attıgın yalanlarla hem Irak'ı işgal ettin hemde ticaretimi engelledin, Suriye ye demikrasi getirecem deyip parcaladın ticaretimi engelledin, Rusya düşman dedin ambargoya zorladın, Avrupa zaten hep bana nereden sikarım derdinde İran la zbuçuk tucaretimiz vardı ondada nükler dedin peki benim zararlarımı kim karsılayacak nereye el atsam altından sen cıkıyon yani hep sen kazık atıyon bi seferde ben attım ben mecbur ilduğum icin yaptım sen inadına yaptın o zaman engelledigin tucaretten diğan zararlarımı karsılasaydın bende sana bu kazığı atmasaydım.

  • fafa06 Şubat 2022 11:36

    Çok güzel özetlemişsin de onu hangi babayiğit söyleyecek?Ekonomi öyle berbat edildi ki dizimizde derman kalmadı.

  • kamil05 Şubat 2022 16:14

    4.60-5.30 aralığına devam,,iyi kazanıyoruz,,böyle devam et halkb.

  • Zankbank05 Şubat 2022 14:55

    Haydi bakalım şimdi 13 mayısa kadar başka bir süre daha çıktı ortaya ele vermece bekletmece devam.

  • belirsizlik05 Şubat 2022 13:30

    Halkbank ve Vakıfbank yatırımcısı mahvoldu paraları pul oldu.. Bankayı ve ülkeyi yönetenlerin umurunda mı sanki..

  • ARİF05 Şubat 2022 18:43

    HEP BERABER BANKANIN İÇİNİ BOŞALTTILAR. KREDİLERİ YANDAŞLARINA VERDİLER GERİ ALMADILAR.

  • Zeki05 Şubat 2022 09:03

    Ceza akp ye verilmeli

  • xyz06 Şubat 2022 12:38

    Senin de Amerika nın da ta yedi sülalesini ..... kıçı kırıklar sizi.