E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalkbank hisseleri güne hızlı başladı---

Halkbank hisseleri güne hızlı başladı

Halkbank hisseleri güne hızlı başladı
17 Mayıs 2018 - 10:24 borsagundem.com

Halkbank hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 6,87 artışla 8,40 seviyesinden güne başladı

Hakan Atilla davasında beklentilerin altında bir ceza verilmesi nedeniyle Halkbank hisselerinde alımlar dikkat çekiyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili ABD'de süren mahkeme süreci dün netleşti. ABD'de yargılanan Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası verildi.

Kararın ardından gözler Halkbank hisselerine çevrilmişti. Halkbank hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 6,87 artışla 8,40 seviyesinden açıldı.

Atilla, İran'a uygulanan ambargonun delinmesi ve 1 milyar dolarlık petrol gelirinin aklanarak ABD finans sistemine sokulmasına yardım etmekten suçlu bulunmuştu.

Dün ABD’nin New York şehrinde görülen davada Hakim Richard Berman, Atilla’yı sistemin çarklarının bir dişlisi ve zaman zaman da gönülsüz bir işbirlikçisi olarak tanımladı. Berman, Atilla’nın suçunun kariyerine ve ülkesine olan bağlılığından ileri geldiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan karar sonrası yapılan açıklamada Atilla’nın "kurgudan ibaret bir süreç sonunda suçsuz olduğu halde mahkum edildiği" belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)