E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzların büyüsü bozuldu---

Halka arzların büyüsü bozuldu

Halka arzların büyüsü bozuldu
30 Nisan 2021 - 08:35 borsagundem.com

Borsaya yeni gelen yatırımcıların akın ettiği halka arzlarda anormal fiyat hareketleri yaşanıyor. 4 şirketin hisseleri, halka arz fiyatının altında işlem görüyor...

BORSAGUNDEM.COM

Yüzbinlerce yeni yatırımcıyı borsaya çeken halka arzların eski cazibesi kalmadı. Yaklaşık iki yıl önce Smartiks Yazılım ve CEO Event Medya ile başlayan halka arz furyası bir anda milyona yakın yatırımcı talebine ulaştı. Yani, iki yıl önce yuvarlanan kartopu adeta çığa dönüştü, borsaya girmek isteyen şirketlerin hisselerine satılmak istenilen miktarın 10 katına varan talepler gelmeye başladı. Halka arzdan alamayan yatırımcılar hisse işleme açılınca sıraya girdi, tavan tavan yükselişler yaşandı. Ta ki, Turex Turizm (#TUREX) hisselerinde Piramit Menkul üzerinden yapılan usulsüz işleme kadar.

Piramit Menkul bu işleme nasıl izin verdi?

SPK, Turex işlemleri nedeniyle Piramit Menkul'e tedbir getirdi

İLK İŞLEM GÜNÜNDE EKSİYE GEÇTİ

İlk kez hisse alan yatırımcılar borsada kaybetme ihtimali ile yüzleşmiş oldu. Uzun bir aradan sonra ilk kez Turex hisseleri halka arz değerinin altına gerildi.

Galata Wind Enerji (#GWIND) hisseleri de 5.06 liradan halka arz edildi, ilk işlem gününde şok düşüş küçük yatırımcıların büyük panik yaşamasına neden oldu.

133.6 milyon adet hisseye 868 bin yatırımcıdan 1 milyar adetten fazla talep geldi. Ancak hisseler işleme açıldığı gün 4.75 liraya kadar geriledi.

İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZARARINA HİSSE SATILIR MI?

“Kim ilk işlem gününde aldığı fiyatın altında hisse satar? Birileri iskontolu hisse mi aldı ki, bu fiyattan satılıyor?” şeklindeki sorular son günlerde yatırımcılar arasında daha sesli olarak dile getiriliyor.

22 Nisan 2021 tarihinden yapılan gong töreni ile 5 liranın üzerinde işleme başlayan Galata Wind hisseleri 29 Nisan kapanışında 4.70 liraya kadar düştü. Kısa bir süre önce işleme açıldıktan sonra yüzde 50’nin üzerinde prim yapan hisselerin yerini ilk haftasında arz fiyatının altına gerileyen hisseler aldı. 12 liradan halka arz edilen Turex Turizm hisseleri de aynı şekilde 10 lira sınırına gerileyerek ilk satış fiyatının altında kaldı.  

HALK ARZ FİYATINI GÖRMEDİ

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları (#BIOEN) payları 28 Nisan'da 18 lira baz fiyatla sürekli işleme açıldı. İşleme başladığı gün 16.54 lirayı gören hisseler dün de 17.68 liradan kapandı. Hisseler daha ilk işlem göründe halka arz fiyatının altına geriledi.

9.90 liradan halka arz edilen ve dün işleme açılan Aydem Yenilenebilir Enerji (#AYDEM) ilk işlem gününü yüzde 7 oranında kayıpla 9.19 lira olarak tamamladı. En yüksek 9.62 lirayı gördü, yani seans içinde halka arz fiyatına bile ulaşamadı.

SPK Başkanı'ndan yatırımcılara 'dikkatli olun' uyarısı

SPK BAŞKANI KÜÇÜK YATIRIMCILARI UYARDI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, birçok yatırımcı davranışı ve tepkisinden, yatırım kararları alınırken şirketlerin yeterince incelenmediği ve yatırım kararlarının finansal verilerle desteklenmediğine de dikkat çekerek, "Maalesef birçok yatırımcının şirketlerin ticaret unvanlarını, faaliyet konularını dahi bilmeden sadece şirketlerin borsa koduna bakarak yatırım yaptığı örnekleri görüyoruz" şeklinde uyarmıştı.

Halka arzlarda kritik dönem

BORSAGUNDEM.COM GEÇEN HAFTA YAZDI

20 Nisan’da ‘Halka arzlarda kritik dönem’ başlığıyla borsagundem.com’da yayınlanan haberde çok önemli noktalara dikkat çekilmişti. “Pandemi sürecinde ekonomiye can suyu olan halka arzların büyüsü devam ediyor. Ancak unutulmamalı ki bu durum sonsuza kadar devam etmeyecek” diye başlayan haberde, şu uyarılar yapılmıştı: “Bu yüzden yatırımcıların şirketlerin değerleme rakamlarına, mali yapılarına, projelerine, yatırım programlarına bakarak yatırım yapmaları öneriliyor. Özellikle halka arzlardan sonra yaşanan sert yükseliş dalgasına kapılanlar, düşüşlerde büyük zararlar yazıyor. Uzmanlar, geleceği olan, mali yapısı güçlü, değerleme rakamları gerçekçi şirketlerin hisselerine yatırım yapanların, kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından etkilenmeyeceğini belirterek orta ve uzun vadede her zaman kazanacaklarını vurguluyor.”

Özellikle bu dönemde değerinin çok üzerindeki fiyattan yapılan halka arzlar konusunda ise yatırımcıların dikkatli olunması öneriliyor.

SPK'dan 'tam kapanma' düzenlemesi: Bilanço bildirim tarihi uzatıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (75)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçekçi17 Haziran 2021 10:32

    Ben görevimi yapamıyorum. Herkes dikkatli olsun. Ne güzel yolunu bulmuşlar. Yüzlerde kızarmıyor.

  • azılı solcu02 Mayıs 2021 19:46

    patronların daha fazla kazanması,bankalara olan kredi borçlarının kapanması için halka arzları destekliyorum.halka arzlarlar candır.herşey güzel olucak.

  • Hasan02 Mayıs 2021 16:55

    Hergün bir veya birkaç işlem iptal oluyor, kimlerin işlemi bunlar niçin iptal ediliyor, zarar eden godaman iptal isteyince iptal oluyordur zaar.

  • Deniz02 Mayıs 2021 00:36

    DUYURU...!!!!! Dövizin faizin altının yegane alternatifi, ülke ekonomisinin ilacı hisse piyasasıydı, nitelikli yağmavari iş ve işlemlerler yatırımcı güveni sarsılarak bu fırsat heba edildi. Düzenleme denetleme kurumları salt sirketlerin vede büyük para sahiplerinin menfaatini düşünüp, küçük tasarruf sahiplerini ezdiren, yok sayan uygulamalarda bulunamaz, dahası sermayenin, ülke varlıklarının geniş kesimlere yaygınlaşması için dezavantajlı kesim olan ky.cı lehine pozitif ayrımcılık bile gerekir. ..

  • Halil01 Mayıs 2021 22:57

    1...Ortak satışı olan arz'a katılmayın. 2...Çoklu fiyattan yapılan arz'a katılmayın. Niye? Ortak satışında hisse satan ortak parayı cebine atıp gidip yiyecek. Çoklu fiyattan arzda ise ky.cıya en tepe fiyattan verilir, anlaşmalı büyük paralara ky.cının fiyatının %15, 20, 25 iskontolu verilir, işleme başladığında büyükler %5, 10 primle satış yapar para kazanır, onların sattığı fiyat ky.cının zararına fiyattır.

  • Burak01 Mayıs 2021 22:44

    Yatirimci neyine dikkatli olacakmis. Degerinden yuksek fiyata halka arz oluyorsa bunu engelleyecek spk ve borsa yonetimi. Halka arz olunca ky o kadar lotu satamiyirsa nasil satildigini arastiracak yine spk ve borsa yonetimi. Elinde guc denetleme bisi yokmus gibi birde aciklama yapmazlarmi. Insani deli etmeye calisiyorlar. Girevinizi yapin gorevinizi once.

  • Mustafa01 Mayıs 2021 21:42

    Para suyunu çekti nereye kadar .Yeni gelenlerde 10-20 tavanı normal bı uygulama zannetmeye başlamışlardı.15-20 yıl kadar öncede bu şekil bı rüzgar olmuştu

  • Şinasi Köse01 Mayıs 2021 20:18

    İyi de arkadaş, halka arz hisse satışlarından sonra geçen 3-5 gün içerisinde, borsada işlem görmeye başladığı ilk gün kağıdı maliyetinin altında kim/kimler satabilir ki! Kamuya açıklanan arz fiyatlarından daha düşük fiyatlı satışlar mı var? Neler oluyor, SPK, İMKB nin dikkatini çekmiyor mu bu konu?

  • Senarist01 Mayıs 2021 20:45

    Herkesin dikkatini çeker kimsenin dikkatini çekmez,,,Çünkü Çok geniş kadrolu, dev oyuncuların rol aldığı bir oyun.

  • Hüseyin01 Mayıs 2021 20:16

    Ky.cı çoklu/kademeli fiyattan arz edilen hisseyi almasın, çünkü ky.cıya en yüksekten veriliyor, baronlara en düşüğünde altından veriliyor. Ayrıca böyle arzlarda kaç lot hangi fiyattan satıldığı ayrıntılı olarak ilan edilmeli.

  • Bozok01 Mayıs 2021 19:28

    Yılların eskitemediği bist 30 şirketleri yerlerde sürünürken adını ilk defa duyup halka arza girenler zarara girmiş. Zerre üzülmüyorum. Girmeyin halka arzlara. Gerçek değeri 2tl olan hisseyi 3-4 katına satıyorlar. Kimin kaçtan aldığı belli değil. Halka arz isminin küçük yatırımcıya arz olarak değişmesi gerekli. Almayınnnn alırsanızda ağlamayınnnn

  • Bahtiyar01 Mayıs 2021 20:47

    Köreşeksin uykudan uyanınca Dolapderelilerin dolabını.

  • Borsacasusu01 Mayıs 2021 18:21

    Sakatlık sadece halka arzda mı....Ford Koç holdingten pahalı Ereğli ak ve iş banktan pahalı...oyun dönüyor... gübre altın değil uzayda yeni dünya bulsa bu fiyata olmaz...

  • Mustafa01 Mayıs 2021 21:44

    Ford defter değerinin 10 kati fiyatında şuanda eserinin çok çok üzerinde gübre de aynı şekil 10 lira ederi var

  • Vatan millet Sakarya01 Mayıs 2021 16:28

    15 senedir borsadayim, bioen yaptığı işlemi görmedim üç gündür hacim iyi ama tam bir görüntü rezalet.... Aydem, gwind ve turex onlarda aynı rezillik var

  • Bir Bilen01 Mayıs 2021 18:58

    Borsa artık yavaş yavaş şirketlerin vatandaşı tokatlayabileceği bir alana dönüşüyor ve birileri kendi cebini doldurmak için buna ses çıkarmıyor.

  • Ky01 Mayıs 2021 16:19

    HALKA ARZLARİN BUYUSUNU AYİ YALCİN BOZDU YALCİN KAYA TUREXTE PİRAMİTTEN YAPTİGİ ACİK YUZUNDEN DİGER YENİ HALKA ARZLARDA YATİRİMCİ BAZİNDA ETKİLENDİ

  • Mustafa01 Mayıs 2021 21:45

    Doydu artık öyle sürekli 10 kat artacak bı dünya yoktu o anca bahanesi olur

  • Kürşad01 Mayıs 2021 20:49

    Şayet öyleyse Ayı yalçın bir kahraman.,, Büyük soygunu faş etti.

  • Vatandaş 01 Mayıs 2021 16:05

    Siz borsadan sorumlu yetkililer böyle sorunlu firmaları niçin halka arz etmesini izin veriyorsunuz bunların sorumlusu sizlersiniz çünkü sizin onay verdiğiniz firmayı biz güvenemeyeceksek sizlerde bunların suçlarıma ortak olursunuz o zaman garibanın üç beş kuruşuna göz dikmiş olursunuz.bunun vebali büyük olur

  • Burak01 Mayıs 2021 22:47

    Aynen oyle. Madem firma ederinden pahali nasil izin veriliyor.

  • kenan01 Mayıs 2021 15:17

    kimse zorla hisse aldırmıyor kriptocular gibi 3 günde kısa yoldan zengin olayım dersen , elinden varlığını alırlar. birileri iskontolu fiyattan toptan alır, keklere kekini yedirir. burası borsa kim kime .... yakalarsam  mucuk mucuk :D 

  • Dağlı01 Mayıs 2021 20:18

    Senin gibisini çok gördük, en büyük kazığın sana gireceğinden kuşkun olmasın

  • Murathan01 Mayıs 2021 14:58

    Peki Spk değerinin çok üstünde fiyata nasıl izin veriyor.Hani yatırımcıyı koruma misyonu nerede ??

  • Küçük yatırımcı 01 Mayıs 2021 13:20

    Alayı teşkilat!!! Ceza ise milletti kekleyerek kazandığın paraları sanki az izin verdim hadi o paraları iyice sindir şeklinde. Bizide unutma sakın anlaştımız gibi tamam mı!

  • Recep01 Mayıs 2021 12:36

    Sn Başkanım suçu hiç kendinizde aramıyorsunuz. Bu firmalar halka açılmadan önce bilançolarını parlatıyorlarmı acaba? resmi kayıt dışında düşük bedelle hisse satıyor olabilirler mi? kim aldığı hisseyi hemen zararına satar. Bu halka arz edilen anlı şanlı firmaların bir sonraki fiyatları bugünkü ali cengiz oyunlarını ortaya koyacak.

  • bir dost01 Mayıs 2021 11:32

    spk başkanı da kalkmış ordan dikkatli olun diyor ... ya kardeşim bu halka arzların altında senin imzan var, bu şirketi çok pahalı halka arz ediyorsunuz diyerek neden engel olmuyorsun, ky ne yapsın, size güvenip hisse alıyor ... nerden tutsan elinde kalacak bşr düzen kurulmuş

  • Yatırımcı01 Mayıs 2021 10:46

    Değerinin üzerinde ise neden onayliyorsun spk benmi kontrol edeyim ne iş yaparsin sen uyarıyor muş bu ne saçmalık

  • aydemzede01 Mayıs 2021 09:10

    Olmaz böyle birşey ya,,resmen zarara uğratıldık.

  • Gandalf01 Mayıs 2021 08:10

    Artık kimse oransal dağıtım yapmaz; yapsada halka arza kimse katılmaz.Buyuk yatırımcıya iskontolu ver adamlar nereden satarsa satsın para kazandılar Biotrend enerji halka arz fiyat aralığı 16.5 TL-18 TL arasında olacaktı halka arz .K.ylere 18 TL den büyüklere 16.5 TL den verildiğini düşünüyorum, çünkü kağıt 16.54 ten döndü.Sonrada yatırımcı borsaya küstü, gelmiyor dersiniz.

  • Şahin01 Mayıs 2021 21:21

    Sorun oransalda değil, sorun büyüklere çok iskonlu fiyattan, ky.cıya tepe fiyattan olması, işleme açıldığı anda basıyorlar 1 milyonluk hisse aldıysa %10, 9, 8 gibi kârla satış yapıyor, bu fiyatlar da ky.cının zararı demek, çünkü aldığı fiyatın birkaç kademe altı, hatta taban fiyat oluyor ky.cı için

  • Ekonomist 01 Mayıs 2021 02:41

    Halka arz olacak şirketler fiyatını yükseltmez ve abartmazsa talep ve arz sonrası alim iştahı devam eder. Bir iki şirket bu durumdan sirketini 2 3 misli fiyattan arz ederek nemalandı olay budir.

  • Şahin01 Mayıs 2021 21:36

    Arz fiyatları yüksek olması yanında, sorun büyüklere çok iskonlu fiyattan, ky.cıya tepe fiyattan olması, işleme açıldığı anda basıyorlar 1 milyonluk hisse aldıysa %10, 9, 8 gibi kârla satış yapıyor bu kısa sürede büyük vurgun demek. Onların sattığı fiyatlar da ky.cının zararı demek, çünkü aldığı fiyatın birkaç kademe altı, hatta taban fiyat oluyor ky.cı için

  • Uyanık Şirketlerin Pahallı arz girişimi01 Mayıs 2021 02:37

    Halka arz esit dagitim ve kar eden sirketler alim istahi arzdan sonra 2. Piyasada da tavan seviyelriden gerçekleşiyor du. Bu süreci izleyen bir kaç şirket karlılığı ve gecmis mali durumu negatif yada yatay olduğu halde arz fiyatlarını kervandan vurgun için yuksek tuttular tabi arz sonrası alim iştahı profesyoneller tarafından olmayınca sonuç bu oluyor. Pahalılar baya bi geri gelmesi lazım aydem, bio... özellikle...bu sermayeye oranına göre... Bundan sonra arz edenler büyük ihtimal iskonta oranını artırabilir arzda düşük ve makul fiyat ile gelecektir. Tabii istikrarlı ve büyüme hikayesi de olmalı...

  • Hamido01 Mayıs 2021 02:26

    Zararına satmadılar, milletin aldığı fiyattan %20, 25 iskontolu alanlar %10 kâr ile satmış oldular, işlemler büyük olduğu için hatırı sayılır kâr ettiler, bunu kimse tek başına yapamaz, kendi başına yedirmezler adama, birçok ayağı olan çok ayrıntılı, çok organize iş.

  • Alabao01 Mayıs 2021 01:45

    Allah'ını seven biri açıklasın, bu halka arz fiyatını belirleyen angutlar nasıl belirliyor, nasıl iskontolu satış fiyatı belirliyor . Bu fiyatlar neden hemen düşüyor. Halka arz eden firmaya belli fiyattan alma zorunluluğu neden gelmiyor. Bu hisse %10-20 iskontoluysa firma geri alır 2 ay sonra satar bence 1 yıl boyunca patrona hisse parası + enflasyon fiyatindan geri alma mecburiyeti koyacaksınız.adam halka arz ediyor 3 ay sonra zarar açıklayıp hissenin irza ediyor 😡😡😡

  • NAZLI01 Mayıs 2021 00:42

    %20 marj neden gelmıyor.sermayesı dusuk hısselere sermaye artısı zorunlugu getırın.tahtada 3 lot 5 lot bır ev parasına hıssenın  sermayesı olurmu.acıga satıslar neden var.elınde lotu yok yatırımcının hıssesını dusuryorlar bunun adıda yatırım oluyor

  • mtu01 Mayıs 2021 00:28

    ''birçok yatırımcı davranışı ve tepkisinden, yatırım kararları alınırken şirketlerin yeterince incelenmediği ve yatırım kararlarının finansal verilerle desteklenmediğine de dikkat çekerek, "Maalesef birçok yatırımcının şirketlerin ticaret unvanlarını, faaliyet konularını dahi bilmeden sadece şirketlerin borsa koduna bakarak yatırım yaptığı örnekleri görüyoruz"  Afedersin ama spk kurumu ne için var ? Belediye çöplüğü mü orası çer çöp şirketler var diyorsun. Bizi uyarma sen bunları temizle senin görevin bu yapamıyorsa da istifa et yada kurumu kapat.

  • Bilo30 Nisan 2021 22:12

    Misal 100 tl lik şirketi gerçek hayatta 110 tl ye satamayan patron, borsada hisseye bolerek toplamda 200-300 tl ye satiyor. Bide üstüne 5-6 tavan yaptir. Sonuçta elinde 2 tane şirket parası olsun.

  • Musa30 Nisan 2021 21:45

    Halka arzdan aydem aldık ilk gün zarar yazdık

  • Değerleme Spk nın işi30 Nisan 2021 19:55

    Şirket değerleme işi spk ya aittir, bu işde birilerine ihale etmek için kanun değiştirdi mevcut başkan ve sadece belli şirketlere ihale edildi değerleme işi, bu olanlara 213 senedir hazılık yaptı spk, dışında değil şişen ve patlayan fiyatların

  • Fff01 Mayıs 2021 13:12

    Doğrucu davutmus senden olsa dav dav olur. Tuzun kuru herhalde dumbuk.

  • Doğrucu Davut30 Nisan 2021 21:26

    Serbest piyasa. Alan yüksek fiyata razıysa fiyat yüksek değildir :)

  • Umut 5330 Nisan 2021 18:33

    Halka arzda ortaklar neden ne var ne yok satış için sıraya giriyor sanıyorsunuz? Normal değerinin 10 katı artırılarak halka arz ediliyor. Yetmiyor ortaklar tavanlardan satabilmek için kendilerine imtiyazlı milyonlarca hisse saklayıp tavandan dayıyorlar.

  • Berber Bekri 30 Nisan 2021 18:09

    Ahhh ah kime anlatıyorsun sayın spk çiftlik banka soyulmuş ardından vebitcoin yolmuş birde ondan seni kurtaracak diyene de 750 tl kaptırmış olanlara boşa uğraşmayın okumaz bilmez lakin kısa yoldan da zengin oluverecek buradakiler in %80 i onun için halka arza katılıyor onun için bit kripto peşinde bk...halka arz olsa katılacak var....YTD....

  • M.Gürbüz30 Nisan 2021 16:58

    Sayın spk halka arz edilen şirketlerin değerlemesinin kontrolünü ben mi yapacağım yoksa sizmi? Degerlemedeki finansal verilerin dogruluğu şirketin ederi vb..verilerin teyidini kim yapıyor? Oh ne güzel 1liralık hisseye 10 lira değer biçilsin ve bu onaylansın..yatırım bu mu sayın spk...

  • Agah var30 Nisan 2021 16:06

    Adı üstünde halka arz

  • Vatan Memleket BayrK iyi nakara he30 Nisan 2021 16:01

    Bu memleketin yatırımcılarını elektrik dümeni ile tokatladık şimdi yeni bir osmanlı tokadını hazırladık çok yakında elektirikçiden bir elektrik şirketi daha şimdi gel sende güneşle şöyle bir uzaaaaaan gerisini biz hallederük,imza çatıcı😂😂😂😂

  • Haydee30 Nisan 2021 15:24

    2020 senesinde ki halka arzları öyle parlattılar ki şöyle bir beklenti oluştu her halka arz sonrası hisse uçar,doğal olarak yeni halka arzlar yatırımcı buldu efendim rekor talep geldi bilmem kaç katı talep oldu bunu herkes afişe etti hemde ballandıra ballandıra,he bu türkü iyi tuttu deyip bastılar kasetleri verdiler piyasaya,eee ne oldu şimdi teyp bozuldu artık işlem günü tabanlar olmaya başladı bir kişide demedi ki kardeş biz bu filmi daha önce gördük geçmişe bakın 5-6 sene halka arz fiyatını göremeyenler var ,herkes goy goy yapıyordu,geldiğimiz noktada yeni uzun vadeli yatırımcılar oluşmaya başladı dahasıda gelecek o kuşluda etiketlediğiniz tfk mpk hiç işe yaramaz aldınız elinize sürün istediğiniz yere.

  • demir ceyhan30 Nisan 2021 14:26

    Halka arzlarda bireysel yatırımcıyı koruyacak düzenlemeler gerekiyor. Kurumsallar zaten bizden ucuza alıyor. Bu iş düzeltilene kadar yokum.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Nisan 2021 14:16

    Almasınlarlar kardeşim.almasınlar.hepsi batık durumdalar boğazlarına kadar.

  • Arzum30 Nisan 2021 13:31

    Adam tüm farmasyonlari üstümüzde deniyor Kanal .omuz baş omuz .daralan üçgen. Aşağı kesti. Yukarı kesti . şemsiye ☂️ formasyonu hepsini yapıyor Yakında bacak omuza farmasyonuna gecek hayırlısı

  • L.G.30 Nisan 2021 18:17

    😂😂 teşekkür ederim hiç keyfim yokken bana kahkaha attırdın 🙈🙈👋😂

  • Hatice 30 Nisan 2021 13:01

    Halka arz yapmak için küçük yatırımcının cebindeki paraya göz dikmeyin. Aydem alanlar birkaç ay sonra bedelli sermaye artırımı ile zarar ortak olur. yatırımcıyı düşünmek gibi derdi yok, o hala arz peşinde.

  • Veli30 Nisan 2021 13:38

    Aydem alanlar işlem görmeye başladığında zarar etmeye başladı. Halen zarardalar

  • kafa siz lar30 Nisan 2021 11:39

    her kapiyi calana acarmisin sen spk adamlar cozmus iki sene durumu iyi gosteriyo 3 senede millete borsada patlatiyo boktan hisseleri arz ediyo ondan sonrada insanlar arastirsin he salaklar hee

  • ali30 Nisan 2021 11:20

    aklı olan borsadan uzak durur

  • Emmi30 Nisan 2021 11:20

    Bu hırsız hisseleri not edin bir dahada girmeyin. Bunlar borsa düzeldiği zamanda çok çıkıp şelale düşüşü yapacaktır. Sonuçta hırsız huyundan vaz geçmez

  • Vatan sever30 Nisan 2021 11:20

    Halka arz değil ,halka ırz olmaya başladı. Fiyat neye göre belirleniyor bilmiyorum ama SPK kontrol de olmalı

  • Tam komedi30 Nisan 2021 11:15

    Hisse halka arz edilirken ne SPK nede BİST fiyat belirlemede etkisi yoktur ama yeni yatırımcılar bunu bilmez sazan gibi dalar sonra nerede bu devlet !

  • Hamit30 Nisan 2021 14:32

    Komedi sensin, çokbilgiç

  • fatih kanlı30 Nisan 2021 11:13

    halka arz da ky mi inceleyecekmiş şirket yapısını onay veren merci biz miyiz düzgün denetim ve inceleme yapmak sizin işiniz değilmi ? haketmeyen şirketi neden kota sokuyorsunuz ? işini yapan adam yokmu ülkede

  • Borsacasusu30 Nisan 2021 11:04

    Yıllardır borsadayım hiç halka arza katılmadım.... şişirilmiş bilanco ile halka arz yap... büyüklere iskonto uygula... küçük yatırımcıyı ez.... özet budur.

  • Mustafa01 Mayıs 2021 21:58

    2006 yılında Selçuk ecza halka arzı sadece lanet olsun birdaha katılmadım katilmamda

  • Masa sandalye30 Nisan 2021 10:22

    Halka arzlar geçen sene özendirildi yüksek kazançlar her defasonda olacak gibi izlenim verdirildi bu sayede yatırımcı neye ortak olduğuna bakmadan yeni arz diye dalmaya başladı,sonuç ortada zamanında halka arz edilenler 2-3 sene arz fiyatını göremediler aklınızda olsun hemde bunlar öyle eften püften şirket ddğil kocaman şirketlerdi.

  • Bağımsız Düşünce 30 Nisan 2021 10:20

    Halk arz fiyatının altına inince hisse fiyatı gerçek halka arz başlar.

  • Cengo30 Nisan 2021 09:51

    Madem değerinin üzerinde halka arz ediliyor, bunu siz biliyorsunuz da SPK ve BİST bilmiyor mu? Neden izin veriyorlar o zaman. Thodex patronu salak o zaman. Borsaya şirket açsa saygın iş adamı diye gezerdi. SPK nın görevi yatırımcının hak ve menfaatlerini korumak değil mi. SPK md. 1

  • Ali30 Nisan 2021 09:43

    Tekniği olmayan hisse alınmaz. Yandaş olmayan hisse alınmaz

  • Oflu30 Nisan 2021 09:30

    Bu iş patlatı ky nikmek peşinde ler amac milletin cepindeki parayı almak

  • emekci30 Nisan 2021 09:23

    milyonlarca lira kar eden bankalardan değerli görünüyor son halka arz edilen şirketler

  • Karakartal30 Nisan 2021 09:22

    Yatırımcıyı uyaracagina zarar açıklayan kar marjı yüksek olmaya sirketleri sokmayın borsaya o zaman şirket zarar açıklıyor hep nakit akışını sağlamak için hemen halka arz yapalım küçük yatırımcıyı soyalim muhabbetine döndü iki sandalye bir masa koy şirket kur halka arz et ondan sonra vur kaç ne güzel memlekete döndük imkb sermaye artırımına nasil arastiriyorsan yaptırmiyorsun bunlarida yaptırma adamlar her seferinde açığa satış yapıyorlar müdahale etmiyorsunuz siz yatırımcıdan yaşamı yoksa patrondan...

  • mehmet ali30 Nisan 2021 09:18

    Borsa gündem konuyu yazabilmesi başarı. Tebrikler. Kibar yazmış. Bu aslında skandal ve yolsuzluk.   İçi boş borç batağında yüzen bataklıktan çıkış yolu arayan hisseleri halka açmamalıdır. Ayrıca Bedelli sermaye artırımlarının hiçbirine izin verilmemeli. Bu tosuncu. ve sanal para soygununu da geçti.

  • Er30 Nisan 2021 09:10

    İki yıl sonra. Kaç tanesi kalacak görürüz

  • Bika30 Nisan 2021 08:54

    Halka arz edilen hisseler, BIST'te  yıllardır işlem gören hisselere göre pahalı.

  • Sami30 Nisan 2021 09:27

    Bravoooo iyi yorum