E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzlarda yeni dönem---

Halka arzlarda yeni dönem

Halka arzlarda yeni dönem
26 Ocak 2018 - 09:36 borsagundem.com

Yeni SPK tebliğine göre, halka arz olacak şirketler aktif toplam ve net satış hasılatı koşullarını karşılaması gerekecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), pay tebliğinde değişikliğe gitti; halka arz olacak şirketlerin aktif toplam ve net satış hasılatı koşullarını karşılaması gerekecek.

Buna göre, halka arz olacak bir şirketin aktif toplamının 10 milyon Türk Lirasından, net satış hasılatının da 5 milyon Türk Lirasından az olmaması şartı aranacak.

Yatırım ortaklıkları bu koşulun dışında bırakıldı. Söz konusu şartlar, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, özelleştirme kapsamındaki ortaklıklar ve kamunun ortaklığının bulunduğu ortaklıklar için de uygulanmayacak.

Tebliğ, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yilmaz Aytekin03 Şubat 2018 10:50

    Borc kapatmak icin, satislari, karliligi düsük firmalarin kücük yatirimciyi kullanmasi kesinlikle engellenmeli. Kücük yatirimcida salak olmayip biraz bilgilenmeli tabi. Kolay para yok. :)

  • Yatırımcı26 Ocak 2018 10:32

    Çok sıkı şartlar olmalı. Bu saçma. Küçük şirketler olmamalı. Spk çok mağdur yarattı.

  • KILIÇ26 Ocak 2018 09:58

    VURGUNCU PATRONLAR VURGUNA ÇEVİRİP KÜÇÜK YATIRIMCIYI TERS KÖŞE YAPAR.