E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHalka arzlar öncesi sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir---

Halka arzlar öncesi sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir

Halka arzlar öncesi sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir
04 Mayıs 2021 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %1,67 yükselişle 1.421,15’den tamamladı.

Yurtdışı majör borsalar günü yükselişle kapatırken, global risk alma iştahı ABD’den yeni bir teşvik paketi geleceği beklentisiyle güçlenmeye devam etti. BIST pozitif ayrışarak tepki yükselişini güçlendirdi.

DXY endeksi zayıflamaya devam ederken, EM para birimleri dolar karşısında günü değer kazancıyla kapattı. TL ise sınırlı negatif ayrışarak günü yataya yakın bir eğilimle tamamladı. Global risk alma iştahında bozulma yaşanmadıkça geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve endeksin tepki yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak, bu haftaki halka arzlar öncesi sınırlı da olsa endekste kar satışları yaşanabilir. Kurlarda ve tahvil faizlerinde gerilemenin devamı durumunda banka hisseleri öncülüğünde endeksin yükselişini güçlendirerek devam ettirmesi beklenmektedir.

BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, endekste geri çekilmeler oluşsa da alım fırsatı olarak kullanılması ve tepki yükselişinin devam etmesi beklenmektedir.

Endeks gün içinde 1.406, kısa vadede 1.371 üzerinde tutundukça geri çekilmeler olsa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve tepki yükselişini ilk hedef 50 GHO’nın geçtiği 1.429-1.432 aralığı olmak üzere 1.443-1.445 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir. Endeksin 1.406 altına geri dönmesi durumunda 1.394 ve altında 1.371’e kadar kar satışları oluşması beklenir. Gün içinde 1.410 ve altına gerileme trade amaçlı alım fırsatı, 1.430 ve üzerine düşük hacimli yükselişler ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki genel güçlü pozitif görünüm geri çekilmeler olsa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş eğiliminin devam edeceğine işaret ediyor. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 04/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek kar zararları

 

Her dönem kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali04 Mayıs 2021 11:16

    Halka arzlarda hemen hemen ne istersen veriyorlar. Emlak konutta olduğu gibi pek çoğunda on yıl sonra dolar bazında ödenen ana parayı alamama ihtimali çok yüksek.