E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka arzdan gelen merhem olur mu?---

Halka arzdan gelen merhem olur mu?

Halka arzdan gelen merhem olur mu?
18 Şubat 2022 - 11:35 borsagundem.com

Dokuz aylıkta 1 milyar TL zarar açıklayan Pegasus yüzde 50 iştiraki Hitit Bilgisayar’ı halka arz edecek. Peki gelen nakit yeter mi?

BORSAGUNDEM.COM

Pegasus, bugün yaptığı açıklamayla Hitit Bilgisayar’ın halka arzı için SPK’dan gerekli onayı aldığını duyurdu. Şirket geçtiğimiz yıl temmuz ayında iştirakinin halka arz için çalışmalara başlamıştı. Bugün yaptığı açıklamayla da Kurul’dan gerekli onayı aldığını bildirdi.

Kasasına 48 milyon TL girecek

Halihazırda sermayesi yüz milyon TL olan Hitit Bilgisayar’ın yüzde 50’si Pegasus’a ait. Halka arzın 11,50-12,50 TL fiyat aralığında yapılması hedefleniyor. Bu halka arz ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Pegasus ise sahip olduğu paylardan sadece 3.846.154 TL nominal payı halka arz edecek. Kalan kısım diğer ortaklara ait. Pegasus’un satış tutarına göre kasasına girecek tutar yaklaşık 48 milyon TL olacak.

Dokuz aylık zarar 1 milyar TL

Pandemi nedeniyle geçen iki yılda kötü bir dönem geçiren Pegasus, azalan yolcu sayısı nedeniyle zarar ediyor. Firma henüz 2021 yıl sonu bilançosunu açıklamış değil. Ancak son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki zarar 1 milyar TL seviyesinde.

Hitit Bilgisayar’ın  halka arzından gelecek nakit ise 48 milyon TL seviyesinde. Şirketin bilanço büyüklüğü nazara alındığında gelecek nakdin işletme sermayesi açısından katkısı olsa da asıl sorun kârlı yapıya henüz dönememiş olması.

Beklenti korunuyor

Uzmanlar Covit 19 salgınına yönelik tedbirlerin azalması ve canlı bir turizm mevsimine girilmesi halinde hava yolu şirketlerinin de olumlu yönde etkileneceğini düşünüyor.

Pegasus’un fiyat seviyesi ise son bir yılda yüzde 49,5 arttı. Son bir aydaki artış oranı ise sadece yüzde 2,3. Şirketin kârlı bir yapıya kavuşabilmesi hissenin fiyatını da olumlu yönde destekleyecektir.

BIST 100 al-sat-tut listesi

 

QUA Granite ve Avtur sorusu

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum05 Mart 2022 22:54

    Hitit bilgisayar booking gibi bir firma olacakşimdiden söyliyeyim

  • Zek21 Şubat 2022 12:13

    Şirket sermayesi kadar zara açıklıyo hala pirim yapıyo buradan ne çıkıyo BDDK millet çe salakmı gözüküyoruz

  • Ali soyancı20 Şubat 2022 13:22

    Bunların gözü aç ky cebindeki paraya gözü diktiler. 1 milyar zararı olan bir şirketi arz edip 50 milyon cebe ne güzel memleket. Bir kuruş vermem.

  • İzzet BAŞ18 Şubat 2022 18:39

     Pegasus ne verdi ki hitit NE  verecek.....   HAVAYOLU ŞİRKETİNE PARA TOPLAYACAK.......... Ali Sabancı işi bilir..... TABİ KENDİNE ÇIKANI....