E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arz faciasına 75 milyon sterlinlik kurtarma planı---

Halka arz faciasına 75 milyon sterlinlik kurtarma planı

Halka arz faciasına 75 milyon sterlinlik kurtarma planı
07 Nisan 2021 - 16:14 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta Deliveroo’nun halka arzıyla Londra borsa tarihinin en başarısız halka arzı gerçekleşti. Halka arzın başındaki yatırım bankası Goldman Sachs 75 milyon sterlinlik opsiyon yatırımıyla şirketin hisselerini toparlamaya çalışıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, İngiltere merkezli yemek dağıtım şirketi Deliveroo’nun başarısız halka arzının ardından şirketi desteklemek için yaklaşık 75 milyon sterlinlik hisse satın aldı.

Deliveroo’nun geçtiğimiz hafta gerçekleşen halka arzı Goldman Sachs’ın yatırım bankacılığı birimi liderliğinde gerçekleşmişti. Financial Times’ın haberine göre, Goldman’ın satın aldığı hisse miktarı şirketin halka açık ilk iki gününde işlem gören hisselerinin yaklaşık dörtte biri kadar.

Londra borsasının son yıllardaki en büyük halka arzlarından biri olan Deliveroo’nın halka arzı alışılmadık derecede düşük seviyelerde işlem gördü. Hacimler Deliveroo'nun danışmanlarının tahmin ettiğinin üçte biri civarındaydı.

Deliveroo’nun 1,5 milyar sterlinlik halka arzı bankaların hisseleri 390 pound üzerinden fiyatlamasının ardından %31 düştü. Hisselerin ilk işlem günündeki bu düşüş Londra borsası tarihinin en kötü halka arzına işaret etti.

Goldman Sachs'ın halka arzı istikrara kavuşturmak için ek satış hakkıyla birlikte yaptığı 75 milyon sterlin değerindeki satın alımları, bankanın Deliveroo'nun azalan hisse fiyatından kâr rezervasyonu yapması gerektiği anlamına geliyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre söz konusu durumun nedeni borsa komisyoncularının halka arz fiyatından tahsislerden daha çok hisse satmalarından kaynaklanıyor. Eğer hisseler düşerse elden çıkarılan fiyatın aşağısında piyasadan satın alınması durumda komisyoncular emirlerini ek satış hakkı opsiyonu üzerinden koruyorlar. 390 poundluk ihraç fiyatı ile Goldman Sachs’ın piyasada ödediği ücret arasındaki fark opsiyon piyasasından elde edilen bu kârla eş değer seviyede.

Ancak habere göre Goldman Sachs’ın söz konusu ticaretten elde ettiği gelir Deliveroo ve Goldman Sachs’ın halka arz bildirilerinde açıklanmayan bir anlaşmanın parçası olarak Deliveroo’ya teslim edilecek.

Goldman Sachs ve Deliveroo konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Halka arzın ilk işlem gününde yüzde 30 düştü

 

Amazon Deliveroo'nun yüzde 16'sını satın aldı

 

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)