E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka açık şirketlerin işçileri: 5 Şubat'ta grevdeyiz---

Halka açık şirketlerin işçileri: 5 Şubat'ta grevdeyiz

Halka açık şirketlerin işçileri: 5 Şubat'ta grevdeyiz
22 Ocak 2020 - 11:59 borsagundem.com

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından bu sabah fabrikalarda okunan bildiriye göre, söz konusu iş yerlerinde 5 Şubat'ta greve çıkılacak.

Bildiride "Sendikamızın örgütlü olduğu 41 fabrikada yaklaşık 10 bin işçi adına yürüttüğümüz, metal iş kolu grup toplu iş sözleşmesinde grev kararımızı aldık." denildi.

Bildiride Sendikanın metal işçilerinin beklentisini karşılayan bir adım görmemesi durumunda 5 Şubat'ta greve çıkacakları belirtilerek, "Anayasa'dan ve uluslararası sözleşmeden doğan grev hakkımızı her şart ve koşulda kullanacağız." görüşüne yer verildi.

Halka açık şirkette lokavt kararı

Halka açık şirketlerde grev kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Grevci bir işçi27 Ocak 2020 17:48

    Burada konuşan arkadaşlar hepsi gavara yapmış bu grevi isteyen ne iktidar ne muhalefet ne de sendika yönetimi dir bu kara işinin kendi kararıdır herkes alın terinin karşılığını istiyor kusura bakmasın buradaki arkadaşlar ama benim cebime gireni çıkanı bilmeden konuşmasınlar grev bir işçinin yasal dayanağı ve yasal hakkıdır patron A bin işçiye binde bir bu ne hak nede adalettir lütfen diyorum konuya hakim olmayan ve patron yalamaları yazmasınlar

  • M Ali Kâhya22 Ocak 2020 18:21

    Zaten kalbur üstü fabrikalarda çalışan ortalama gelir üzerinde maaşı var bence talep edilen miktar fazla %15 e kadar iyidir ama fazlası sıkıntı.. bir zamanlar (babam anlatır bu konular olunca) Adana'da büyük bir tekstil fabrikasında grev kararı alınmış aşırı yüksek zam talebi istemişler zaten yüksek ücret verdiği halde bu durum karşısında fabrika sahibi demiş bende fabrikayı kapattım gelmiş ana şalter indirip kapıları kilitleyip gitmiş. Demiş benim ihtiyacım yok para kazanmaya varlığım ölene kadar yeter. Sonrası fabrika organize de çalışıyor günümüzde üçüncü kuşak başında.. Yani piyasa koşullarına göre usturuplu bir miktar istenmeli orta yol bulunmalı. Patron dediği %5 de az sendikanın istediği de fazla ki zaten ülkemizde sendikacılık güzel yapılmıyor. Bazı yaşadıklarım da beni korumak yerine patronu korudular.

  • MELTEM GÜZELBAHAR22 Ocak 2020 16:30

    zaten tüm fabrikaların ve şirketlerin işleri kesat onlarda lokavt ilan edip fabrikayı katatıp ülkeden çıkarlar.

  • ve...22 Ocak 2020 15:56

    grev kararının ardında Feto mu? yoksa kandil mi var ? ahmet trolunun açıklamalarını bekliyoruz yoksa. chpkk mi var : )) ahmet tolu klavya başına. bekleniyorsunuz.... Buradaki hainlerin amcı ne olabilir? Rahatmı batıyor bu insanlara ? .. Medana çıkıp alın terinin karşılığını isteyen en eşrefli ve onurlu emekçi insanların hangi sıfatlarla karşı karşıya kalacağını ve polis müdehalesinin nasıl olacağını merakla izliyorum. 7/24 Tv canlı yayaını yapan haber kanallarınında, muhabirleri nerede? 20-30 muharibi bir uçağa koaycaklarına.. birazda şehirlerd eo muhbabirlerini gezdirip, soskada olup biteni haber yapması dileklerimizle.. sosyalmedyayı saygın 24 saat haber yapan tv lerdne dağa çok izler ve bakar oldum. Tv ler çeki düzen vermelile rkendilerine.

  • nermin incesoylar22 Ocak 2020 14:44

    Bunlara memur kadrosu verilsin. 4+4 alıp otursunlar yerlerine... 

  • Abc22 Ocak 2020 18:22

    En az alan hademe kadro memur oturduğu yerden 4000 lira alıyor o işçiler nitelikli oldukları halde asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyorlar birileride çıkıyor pişkin pişkin işsizlik yok mesleksizlik var diyor son derece alaycı

  • Tam komedi 22 Ocak 2020 12:51

    Bu grev kararının arkasında desteklenmeyen iktidar var ! Sendikalar iktidarin emrinde ! O istemez ise şu içmeye gidemezler !!! Iktidar oy arttırmak için bir yerleri kaşıyor .

  • hasan22 Ocak 2020 12:48

    bence enflasyonun 5 katı olarak anlaşsınlar. Nasıl olsa hükümet seneye enflasyonu %20 olan enflasyonu %1 diye açıklar %5 ile kalır herkes.

  • nokta22 Ocak 2020 12:43

    aldiniz massi hakedin once. grev grev nereye kadar. isveren imkanoari dahilinde en yuksek parayi veriyo zaten. turkiyede en fazla maas alan calisan grubu sizlersiniz bir ogretmenden %50 dsha fazla aliyorsunuz ikramiyeleriniz de cabasi ac gozlulugu birakin

  • Okie Dokie22 Ocak 2020 12:18

    Grev mrev boş işler bunlar. %26-34 arası zam istiyorlarmış. Şirketlerimiz bunlara lokavt ile en büyük tokadı vurmuştur. Yerlerine Suriyeli kardeşlerimiz derhal istihdam edilmelidir. Üstelik %4+4 zam bile yeterli.