E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka açık şirketlerde grev kararı---

Halka açık şirketlerde grev kararı

Halka açık şirketlerde grev kararı
17 Ocak 2020 - 08:40 borsagundem.com

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) borsada işlem gören Türk Traktör, Aygaz, TOFAŞ ile başlayan grev kararı genişliyor. Gün ortasında grev kararı alınan fabrika sayısı 12'ye ulaştı.

Türk Traktör (TTRAK), Aygaz (AYGAZ), Ford Otomotiv (FROTO), Otokar (OTKAR) ve TOFAŞ'ın üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından grev kararı alındığını duyurdu.

Arçelik (ARCLK), Karsan (KARSN), Ege Endüstri (EGEEN) ve Çemtaş (CEMTS) da bu sürece eklenen şirketler oldu. Öğlen saatlerinde bu şirketlere Çelik Halat (CELHA), Ditaş Doğan (DITAS) ve İzmir Demir Çelik (IZMDC) de eklendi. 

Şirketlerin KAP'a yaptıkları açıklamalarda, grev uygulama tarihinin sonradan belirleneceğini, toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmelerin ise devam ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)