E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka açık şirketin dikkati o kanunda---

Halka açık şirketin dikkati o kanunda

Halka açık şirketin dikkati o kanunda
30 Kasım 2018 - 16:57 borsagundem.com

Hükümetin sütten ÖTV alınmayacağına yönelik hazırladığı kanun teklifi Pınar Süt hissesini etkileyebilir

AK Parti ekonomiye yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Hükümetin Meclis'e sunduğu kanun teklifine göre şalgam, süt, bebek ve devam sütlerinden ÖTV alınmayacak.

Borsa İstanbul'da işlem gören süt üreticisi Pınar Süt'ün bu durumdan olumlu etkilenmesi bekleniyor.

İŞTE O KANUN TEKLİFİ

Şalgam suyu, Türk Gıda Kodeksine göre çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden ÖTV alınmayacak.

Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ithal veya teslim edilen şalgam suları ile Türk Gıda Kodeksine göre çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütü sayılan içeceklerle ilgili olarak ÖTV ve bu vergiye isabet eden KDV bakımından vergi tarhiyatı yapılmayacak, vergi cezası kesilmeyecek. Daha önce yapılmış olan tarhiyatlardan ve kesilmiş cezalardan, varsa açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek, tahakkuk eden tutarlar terkin edilecek, tahsil edilen tutarlar ret ve iade edilmeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 90,90
En Yüksek: 91,65
En Düşük: 90,70
Değişim 0,17 %
FK: 12,61
PD / DD: 1,03
İşlem Hacmi 2.870.578
Toplam Adet: 31.471
Ağırlıklı Ort.: 91,13
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efg01 Aralık 2018 15:10

    Borsada halka açık tek süt şirketi pınar mı? Tat gidanin Sek sütü var,. Hatta Cirosunun yüzde 70i sek süt şirketinden geliyor.sut şirketi diyebiliriz Tekfen grubu'nun teksut var, biraz araştırarak yazarsaniz insanlarda doğru bilgilendirilmis olur.