E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalka açık şirket Bitcoin almak için tahvil çıkaracak---

Halka açık şirket Bitcoin almak için tahvil çıkaracak

Halka açık şirket Bitcoin almak için tahvil çıkaracak
08 Aralık 2020 - 15:51 borsagundem.com

Dünyanın en büyük iş zekası şirketlerinden MicroStrategy, daha fazla Bitcoin satın almak için tahvil ihraç edecek

Dünyanın en büyük halka açık iş zekası şirketi MicroStrategy, 400 milyon dolarlık menkul kıymet teklifinden elde ettiklerini Bitcoin'e yatırma planlarını duyurdu.

Şirket, 7 Aralık'ta 400 milyon dolar değerinde dönüştürülebilir öncelikli tahvil ihraç edeceğini açıklamıştı. Duyuruda şöyle belirtildi:

“Microstrategy, tahvillerin satışından elde ettiği net geliri Bitcoin'e yatırmayı planlıyor.”
Şirket 400 milyon dolar ile mevcut kurda 20.833 Bitcoin satın alarak toplam Bitcoin birikimini neredeyse 62 bine çıkarabilir.

Microstrategy, tahvil sahiplerine Aralık 2025'e kadar altı aylık faiz ödeyecek. Şirket ayrıca tahvilleri 20 Aralık 2023'ten itibaren nakde çevirme hakkını saklı tutuyor.

Duyuruya göre MicroStrategy, teklifin başlamasından itibaren 13 gün içerisinde tahvili satın alan ilk alıcılara 60 milyon dolara kadar ek tahvil sunabilir.

Söz konusu menkul kıymetler Menkul Kıymet Yasası 144. Kuralı'na göre ihraç edilecek ve yalnızca nitelikli kurumsal yatırımcılara sunulacak.

New York merkezli yatırım şirketi VanEck'in CEO'su Gabor Gurbacs, MicroStrategy'nin duyurusuna yanıt olarak teklifin halka açık bir şirketten çok bir dijital varlık fonunun göstergesi olduğunu söyledi:

MicroStrategy, ağustos ayında 250 milyon dolar değerinde 21.454 BTC satın alarak ve şirketin ana rezerv varlığını Bitcoin ile değiştirerek kripto piyasasında sansasyon yaratmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • geleceği görmek08 Aralık 2020 19:36

    dünya dijital paraya geçiyor. dünyaca ünlü yatırım fonları  fare tuzağı dedikleri bitcoini almak için sıraya girdiler. 20.000 dolar henüz çok ucuz.  Büyük fonların araştırma bültenlerini az okusanız , 300.000 dolar hedef koyduklarını açıkça görebilirsiniz :) 8-) 

  • Gercekler 08 Aralık 2020 15:57

    Bitcoin in Micro strategy ile ilişkisi olabilir, Bitcoin kurucularından olabilirler. Yoksa bitcoinlere bu kadar para yönlendirmeye çalışmazlar, ileride devletletin coinlerin fişini çekme olasılığının herkes farkında