E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalk otobüsünde '1 Mayıs' gerginliği---

Halk otobüsünde '1 Mayıs' gerginliği

Halk otobüsünde '1 Mayıs' gerginliği
01 Mayıs 2017 - 18:42 borsagundem.com

İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlayan bir grup halk otobüsüne "Bugün 1 Mayıs" diyerek akbil basmadan binmek istedi. Otobüs şoförü arabayı kenara çekerek polis çağırdı

İstanbul Yenibosna'da "Bugün 1 Mayıs" diyerek otobüse akbil basmadan binmek isteyen gruba tepki gösteren otobüs şoförü, arabayı kenara çekerek polis çağırdı.

Bu sırada grupla otobüs şoförü arasında da tartışma yaşandı. "Bugün 1 Mayıs kimse akbil basmasın. Senede bir gün ücretsiz olsun" diyen eylemciye kızan şoförü, "Herkes akbil basıyor, sen de basacaksın" dedi. Yaşanan tartışmaya yolcular da dahil oldu.

Bazı yolcular eylemcilere destek verirken, bazıları ise şoförün haklı olduğunu savundu.

Tartışmayı anlatan otobüs şoförü, "Bir grup 'akbil basmayacağız bugün bizim günümüz diyorlar', ben de 'sabahtan beri akbil basılıyor. Siz de basacaksınız' diyorum. Amirimi aradım, polisi aradım, onlar da 'bekle' dediler. Ben emir kuluyum. Benim kendi şahsi arabam değil bu" dedi.

Akbil basmayan genç ise, "Mesele kart basmama değil. Sıkıntı kart basan. Bugün işçi emekçi bayramı. İşçilerin bayramı. İşçilerin bedel ödeyerek aldığı bir gün. Bugün ücretsiz olması gerekiyor. Ben bunu istiyorum. 1 Mayıs işçi bayramında bütün araçlar ücretsiz olsun. Ben basmıyorum, basmayacağım da. Ne yazık ki sınıf kardeşim tarafından ihanete uğruyorum ben. O da işçi, ben de işçiyim" ifadelerini kullandı.

Yaşanan tartışma yolcuların araya girmesiyle son buldu. Polisi beklemeyen eylemci grup otobüsten inerek başka bir otobüse akbil basarak bindi ve yoluna devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih,islambul01 Mayıs 2017 23:05

    BU İŞÇİ EMEKÇİ BAYRAMI DEYİL ONLARI MERDİVEN YAPANLARIN KUTLADIĞI KOMİNİS ZİHNİYETİN BAYRAMI BARBARLIĞI

  • M K01 Mayıs 2017 20:07

    diğer bayramlarımızda bir kavga gürülütü var mı acaba..? ithal bayramın kültürümüze etkisi

  • hadi oradan01 Mayıs 2017 19:09

    sen bunu halk otobüsü şoförüne değil belediye başkanına anlat sana göre düzen mi kuracaz bu ülkede.

  • Baturayersin01 Mayıs 2017 18:48

    Secim zamani akepe mitinklerde belediyenin otobusleri servis arabasi gibi kulaniyor 1 mayista vatandasi tasimis cokmu