E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalk borsa binasını bastı---

Halk borsa binasını bastı

Halk borsa binasını bastı
24 Eylül 2021 - 13:28 borsagundem.com

Brezilya'da onlarca gösterici elinde tencere ve tavalarla Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı. Protestocular, "100 milyon Brezilyalı aç yatarken, milyarderlerin burada her gün 6,6 milyar dolarla oynamalarıı kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Brezilya'da onlarca gösterici, aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve enflasyonun vurduğu ülkede artan ekonomik eşitsizliği protesto etmek için Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı işgal etti.

Ülkenin en büyük borsasında hisse senedi fiyatlarını gösteren elektronik panellerin altında duran göstericiler slogan attı ve kırmızı pankartlar açtı.

TOPLUMSAL EŞİTSİZLİĞİN EN BÜYÜK SEMBOLÜ

Protestoyu organize eden Evsiz İşçiler Hareketi’nin lideri Debora Pereira  "Spekülasyonun ve toplumsal eşitsizliğin en büyük sembolü olan Sao Paulo borsasını işgal ediyoruz. Şirketler kâr ederken, insanlar aç ve iş giderek daha güvencesiz hale geliyor.100 milyon Brezilyalı aç yatarken, milyarderlerin burada her gün 6,6 milyar doları ceplerine indirmelerini kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte, göstericilerin tuttuğu pankartlardan birinde "Her şey Bolsonaro'nun suçu" yazması dikkat çekti.

Kısa bir mitingin ardından grup binayı terk ederek protestosuna dışarıda devam etti.

YAKLAŞIK 600 BİN KİŞİ COVİD-19'DAN ÖLDÜ

Diğer taraftan Brezilya’da ekonomik eşitsizlik, 213 milyon nüfuslu ülkede 590 binden fazla insanı öldüren corona virüs pandemisi ile daha da belirginleşti.

Yıllık enflasyonun yaklaşık yüzde 10 olduğu Brezilya’da 14 milyon kişi işsiz kaldı.

Öte yandan, aşırı soldaki Sosyalizm ve Özgürlük Partisi (Psol) için São Paulo vali adayı olan Guilherme Boulos, işgal hareketini övdü:

"Bazılarının kârı, diğerlerinin açlığı anlamına gelmez. Borsadaki protestoları için “Evsiz İşçiler Hareketi”ni tebrik ediyoruz.”

Çin kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladı!

Borsa İstanbul'da düşüş sürüyor

Kritik faiz kararının gerekçesi açıklanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)