E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHalis Toprak'la evliliğinden çok pişman!---

Halis Toprak'la evliliğinden çok pişman!

Halis Toprak'la evliliğinden çok pişman!
10 Kasım 2013 - 09:30 borsagundem.com

Kendinden 54 yaş büyük işadamıyla 'hayatını kurtarmak' amacıyla evlenen Nazlıcan Tağızade yaşadıklarından çok pişman...

Kendinden 54 yaş büyük işadamıyla 'hayatını kurtarmak' amacıyla evlenen Nazlıcan Tağızade ile Bulgaristan'da buluşan Akşam'dan Gizem Çoşkunarda, bu evliliğin bilinmeyenlerini öğrendi.

Nazlıcan Tağızade, 17 yaşındayken işadamı Halis Toprak ile evlendi. Bu evliliğin tek amacı, annesi, kardeşi ve kendi hayatını kurtarmaktı. 10 ay süren evliliğin karşılığı aylık 5 bin 800 lira. Bulgaristan’a hukuk okumaya giden ama okul taksitini yatıramadığı için kaydı silinen Nazlıcan, “Boşu boşuna evlendim, çektiklerim de cabası” diyor…

İşte o röportajın bir kısmı;

EVLENMEM HATAYDI

Zaman zaman gözleri doldu yaşadıklarını anlatırken. Bazen de çok uzaklara daldı, konuşmakta zorlandı. Sürekli tekrar ettiği cümlesi ise “Evet bu bir hataydı ama bu sorumluluğu almak zorundaydım” oldu...

Seninle çok isteyerek evlendi ve mutlu olduğunuzu söylüyordunuz. Ne değişti birden?
Türkiye’de kendinden yaşça büyük biriyle evlenen sadece ben değilim. Benim tek farkım göz önünde olan, tanınan biriyle evlenmemdi yoksa nice kızlar var Doğu’da. Evlendiğim süre içinde böyle eziyetlerle karşılaşacağımı bilsem zaten kabul etmezdim. Daha sonra TMSF ile olan problemler hepsi üst üste geldi.
 
Yaşadığı maddi sıkıntıların hırsını senden almış olabilir mi?
Belki de ama hepimiz insanız ve başımıza gelenlerin acısını başkasından çıkarmak ne derece doğru? O dönem bütün mallarını kaybetti. Kaybetmek ise söz konusu olan ben neler neler kaybettim. Bir kadın olarak ben daha fazlasını kaybettim.

NAFAKAYI ARTIRSINLAR

Maddi olarak durumun nedir şu an?

Aldığım nafaka belli, 5 bin 800 lira. İstanbul’da annemlerin oturduğu ev kiralık. Buradaki evim kiralık. Okuyorum, kardeşim okuyor. Masrafımız çok. 5 bin 800 lira alıyorum ama yetmiyor. Ben bunu söylediğim zaman korkuyorum çünkü insanlar beni doyumsuz olarak görüyorlar. Bulgaristan ucuz zannediliyor ama değil. Annemin, kardeşimin ve kendi hayatımın sorumluluğu omuzlarımda. Ruhum daralıyor, yaşlanıyor. Kendimi deşarj edebileceğim hiçbir şey yok.  

5.800 lira nafakayı yetersiz buluyorsun; yasal bir girişimde bulundun mu?
Evet, avukatlarımla görüştüm. Gerekeni yapacaklarını söylediler.

KENDİNE GÜVENDİRDİ

Sen evlilik sebebini açık bir dille söylüyorsun. Peki, onun amacı neydi hiç düşündün mü?

Hiç anlamadım. Evleneceği zaman birçok vaatte bulunup kendinden emin bir şekilde “Benim ismim belli” diyordu. “Ben kimlere ne yardımlar yapıyorum. Kendi eşime mi yapmayacağım?” diyordu. Güvendirdi kendine ama sonra tamamen değişti. Çözemiyorum gerçekten.

Sen Halis Toprak’la ‘hayatın kurtulsun’ diye evlendin ve sonuçları bambaşka oldu…
Aynen öyle. Söylediği tek bir sözü bile tutmadı. Boşuna evlendim, boşuna bu yükün altına girdim. Sanki hiçbir şey olmamış gibi çıktım. Bir de kötü günlerim cabası oldu. Sindiremiyorum bunu. Hak ettiğim nafaka için tekrar dava açtık. İnşallah beklediğim gibi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DAHA NE İSTİYORSUN 100BİN Mİ10 Kasım 2013 20:47

    SEN BU AKILLI İMZADAN ÖNCEDE BİRŞEYLER ALMIŞSINDIR, EVLİYKENDE. BU SENİN CEP HARÇLIĞIN. ANNENİ, KARDEŞİNİ HALİS AĞA DÜŞÜNECEK DEĞİLYA . ADAM TÖVBE ETMİŞTİR. RUS BİRİYLE BERABER OLUR HİÇ OLMAZSA PARALI OLMAZ İSTER KALIR İSTER GİDER.

  • himm10 Kasım 2013 15:16

    bak bak baaakkk birde pismanmis,,kendini birde e bay e koysan belki bir kac kurusta oradan gelir...hem kendini sattin okadar para aliyorsun hemde utanmadan pismanim diyorsun,,erdindanda para yetmiyor diyorsun!her gün aynaya nasil bakiyorsun sen??

  • Sosyolog10 Kasım 2013 13:42

    Fahişeler ekonomik beklentiye ilişki ilişki yaşıyorlarlar ama tabi burda olgu farklı, bu olayda evlen boşan stratejisiyle ekonomik beklenti üretme kavramı evlilik kurumu ile örtülmüş.

  • haydar10 Kasım 2013 13:22

    senin için artık kapılar ardına kadar açık nazlızade...Bu dünyada herşey senin için..Hele bu gibi haberlerden sonra..

  • ada10 Kasım 2013 12:10

    daha önce otelde asgari ücretle hizmetli olarak çalışan hanımefendi şimdi 5800 lirayı(yaklaşık bir genel müdür maaşı) az buluyor ve geçinemiyor.ona tavsiyem zengin ce yaşlı bir koca daha bulsun.maaşı ikiye katlanır.

  • hasan10 Kasım 2013 11:27

    ABBAS AGA VARDI RAHMETLI OLDU DIZIDE ,OLMASAYDI BIRDE ONUNLA TANISSAYDIN ONUN SARTLARI DAHA IYI......

  • derya10 Kasım 2013 09:52

    5800 tl yetmiyormuş :) alıştın tabi limitsiz kartlar, hizmetçiler, hardallı sofralar. azıcıkta namusun için yaşa. annenin evinin kirası, kardeşinin masraflarını da ölene kadar adam ödemek zorundamı. doğuda evlenenler boşanabiliyormu, boşansa böyle havadan para alıyormu. bizde okumadık para olmadığı için bizide zengin paralı erkekler kandırmaya çalıştı ama çalıştık az kazandık , az yedik. açlıktan da ölmedik.