E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalep'te sıcak gelişme!---

Halep'te sıcak gelişme!

Halep'te sıcak gelişme!
14 Aralık 2016 - 21:53 borsagundem.com

Şii milisler Halep'e kara harekatı düzenliyor

Anadolu Ajansı'nın son dakika haberine göre, Şii milisler Suriye'nin Halep kentinde kuşatılan ve muhaliflerin elinde bulunan bölgeye kara harekatı başlattı. Habere göre kara harekatını İranlı General Cevat komuta ediyor ve Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı ve Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı düzenliyor.

Halep'in doğusunda rejim kuşatmasındaki bölgede bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İranlı General Cevat'ın komuta ettiği Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı bünyesindeki Şii milisler şiddetli bir saldırı başlattı.

Binlerce milis, 6 kilometrekarelik alanda onbinlerce siville sıkışan muhaliflerin elindeki İzaa mahallesini, Cübbul Şelebi'nin kalan kısımlarını ve Firdevs mahallesindeki Haj köprüsünü almaya çalışıyor. Şii milisler saldırıda çok sayıda tankın yanı sıra top, havan ve füze gibi ağır silahlar kullanırken, muhalifler direnmeye devam ediyor.

Milislerin operasyon düzenlediği bölgeler, Türkiye'nin arabuluculuğunda rejim güçleri adına Rusya ile sağlanan mutabakatla sivillerin tahliye edilmesi öngörülen yerleşimler. Dün akşam sağlanan ateşkesin ardından bu bölgelerden sivillerin tahliyesi için hazırlıklara başlanmıştı.

İranlı General Cevat komutasında başlayan saldırının, Türk ve Rus yetkililer arasında ateşkes ve tahliyelerin hayata geçirilmesi için görüşmeler yapıldığı sırada gerçekleşmesi dikkati çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keklik14 Aralık 2016 22:26

    ataşkesten sonra 6000 sivil 300 asker terketti halepi. geri kalanlar ölünceye kadar savunmaya çalışacak anlaşılan