E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakim ve savcılar için flaş karar---

Hakim ve savcılar için flaş karar

Hakim ve savcılar için flaş karar
12 Haziran 2015 - 19:37 borsagundem.com

Kararname ile toplam 2 bin 664 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi'nin 2015 Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladı.

Kararname ile 2 bin 401'i adli, 263 idari toplam 2 bin 664 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile "kumpas" iddialarıyla gündeme gelen, çok sayıda soruşturma ve davayı yürüten ve "paralel yapı" ile ilişkili olduğu ileri sürülen 300 civarında hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 

Kararname ile 20 civarında ağır ceza mahkemesi başkanın yanı sıra 4 ilin başsavcısı da değiştirildi. Kararname ile Tunceli'ye kadın başsavcı atandı. Türkiye'de 10 yıl sonra ilk kez bir kadın başsavcı atanmış oldu. Tunceli'nin yeni başsavcısı Remziye Başak Şaktanlı atandı. Kararnamenin önümüzdeki saatlerde HSYK'nın sitesinden yayımlanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arif12 Haziran 2015 23:14

    HDP ve adalet mi, yazıkları olsun Hdp den ve adaletten bahsedenlere, bu ülkede bu kadar şehit in vebalı bunların üstündedir.

  • Çoğunluk12 Haziran 2015 19:50

    CHP, MHP ve HDP bu yüzden koalisyon yapmak ve ilk icraat olarak hukuk ve adaleti eskiden olduğu gibi güvenilir hale getirmek zorundadırlar! Bu üç partiden buna engel olan ilk seçimde yok olacaktır!