E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHakemler de küme düşecek---

Hakemler de küme düşecek

Hakemler de küme düşecek
07 Ağustos 2021 - 11:04 borsagundem.com

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, Türk futbolu için adalet arayışı içerisinde olduklarını belirterek, hakemlerin artık koşular ve maç sayılarına göre değil, performanslarına göre değerlendirileceğini söyledi

Geçen hafta Ankara’da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) genel kurulunda, kurulların seçimle göreve gelmesi kararının alınmasından sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile yapılan toplantının ardından hakemler ile ilgili yeni düzenleme için düğmeye basıldı. Hakemlerin maçların önüne geçmesini önlemek ve adil bir sistem oluşturmak için harekete geçen TFF, yeni sezonda hakemleri yönetimlerine göre değerlendirme kararı aldı. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, yeni sezonda ilk defa hakemlerin başarı oranına göre klasman yükselip veya düşeceğini belirterek, “Biz de bu sezon performanslarını merakla bekliyoruz. Bu bir ilk olacak. Uyuşmazlık, Disiplin ve Tahkim Kurulu üyeleri üzerinde de Kulüpler Birliği’nin talebi üzerine genel kurulda bir değişikliğe gidildi. Oradaki üyeler de yeni genel kurulda seçimle gelecek” dedi.

"Kurulların seçimle göreve gelmesi yetmez"
Kurulların seçimle göreve gelmesinin yeterli olmadığına inandığını belirten TFF yöneticisi Hacıkerimoğlu, herkesin adaletli bir yönetim ve lig süreci istediğine dikkat çekerek, “Bu kurulların adil ve sıhhatli karar verebilmesi için temsilcilerin tutanak tutma biçimi, statların alt yapılarının buna uygun olması, kameraların bunu desteklemesi gibi yan unsurlarında tamamlanması gerekiyor. Bu yapıldığı zaman bu yan unsurlar temsilcinin tutanağı ile tamamlanır ve kurulların kararları daha sağlıklı olur ve bu kadar tartışılmaz diye düşünüyorum. Yapısal olarak her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı, birçok değişikliğin yapıldığı bir zaman dilimindeyiz” diye konuştu.

"Hakemler liglere ayrılacak"
Ligler başlayana kadar tüm hazırlıkların tamamlanmasına ve hakemlerin görev yapacakları liglerin belirlenmesine çalışıldığını belirten Hacıkerimoğlu, “Bu konuda istişare yapılarak hakemler liglere göre sınıflandırılacak. Bir yerden başlamak zorundaydı. Hakemlerin koşusu, çıktığı maç sayısına göre topladığı puanlarla yapılan uygulama artık değişecek. Geçen sezon 2. Lig ve 3. Lig’in hakemleri aynı hakemlerdi. 1. Lig ve Süper Lig’de de aynı uygulama vardı ve başarı kriteri yönettiği maç sayısına endeksliydi. Yeni sezonda yapılacak değişiklikle, liglere göre hakemleri ayırıp, sezon sonunda başarılarına göre değerlendirilecek. İyi maç yöneten hakem klasman yükselecek, yeterli olmayan ise küme düşecek. Amaç burada hakemin gücünü düdüğünden alması gerçeğini kabul etmek” şeklinde konuştu.

İsviçre-Türkiye maçına 'skandal' hakem

Hakemler ne kadar para kazanıyor? Liste ortaya çıktı...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzzet BAŞ08 Ağustos 2021 18:31

    Vatandaş çöp ligine düştü pazar sonu artık toplayıp  sağlam kalan kısımları yiyerek hayatta kalmaya çalışıyoruz... AVRUPA BİZİ KISKANIYOR... Hakem küme düşse de  şaşalı hayatına devam.... Fakirlikte durmak yok yola devam.... Bizi bu hale getirenler UTANSIN....(utanma duygusu varsa)

  • 😃08 Ağustos 2021 15:17

    Taraftar zaten küme düştü Eve sığamıyan taraftar