E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Şükür'ün babasının cezası belli oldu---

Hakan Şükür'ün babasının cezası belli oldu

Hakan Şükür'ün babasının cezası belli oldu
19 Ocak 2021 - 16:35 borsagundem.com

Sakarya'da, eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası tutuksuz sanık Selmet Şükür katılmadı. Duruşmada söz alan sanık avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, suç isnadının temel dayanaklarından gizli tanığın mahkemeye getirilemediğini ve tanık koruma programından da çıkarıldığını ifade etti.

MAL VARLIKLARINDAN TEDBİRİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Müvekkilleri hakkında ilgili resmi makamlardan alınarak mahkemeye sunulan raporlarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını söyleyen müdafi avukatları, Selmet Şükür'ün yargılanmasının tek nedeninin oğlu Hakan Şükür olduğunu savunarak, sanığın beraatini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmışsa da eylemlerinin "örgüte yardım" kapsamında olduğuna hükmederek, Selmet Şükür'ü 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın mal varlıklarının müsadere edilmesi talebinin de reddini kararlaştıran heyet, Şükür'ün mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasını kararlaştırdı.

NELER OLMUŞTU?

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınan Selmet Şükür ertesi gün tutuklanmış, 25 Kasım 2016'da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi uygulanması ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Şükür hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

15 ilde DAEŞ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 25 gözaltı kararı

İstanbul'da 'depozito çetesine' operasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezarci 19 Ocak 2021 23:13

    Allah,in Gazabi Turk dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin

  • izzet BAŞ19 Ocak 2021 19:53

    Babasına verilen ceza yanlış. Babası git te Fetonun adamı ol mu dedi. Bu  tip cezalar insanlığa sığmaz  . Ayrı beyin taşıyan varlık bunlar.  Adalet mi bu. ben ne babasını ne de oğlunu tanımam fakat bir de milletvekili yapıldı bunun sorumlusu babası mı. Bunu da anlamak mümkün değil. SELMET  ŞÜKÜRE ALLAH SABIR VERSİN AMA OĞLUNA NE CEZA VERSENİZ  KABUL EDİLEBİLİR...