E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum---

Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum

Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum
08 Şubat 2015 - 18:03 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT eski başkanı Hakan Fidan'ın milletvekili olmasına olumlu bakmadığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan'ın adaylığıyla ilgili 'Açık sözlüyümdür. Adaylığına ben olumlu bakmıyorum. Bunu Başbakan'a da söyledim' dedi. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bölgede dizilerimize ilginin arttığını görüyoruz. Ziyaretim sırasında bizi, tarihimizi, kültürümüzü anlatan dizilerin İspanyolca’ya çevrilmesi konusunda bazı adımlar atacağız. Küba ziyaretimiz önemli bir döneme tekabül ediyor. ABD ile Küba arasında bazı adımların atıldığı yeni bir dönemim işaretlerinin verildiği bir süreç yaşanıyor. Küba’daki iş imkanlarının da artmasını bekliyoruz. Ziyaretimizde inşallah bir müjdemizi de açıklayacağız TİKA’nın ofisini Meksika’da açacağız. Bu bölgede 120 öğrenci lisans ön lisan ve doktora düzeyinde öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor.

SORU & CEVAP

Hakan Fidan'ın istifasına sıcak bakmadığınız iddiası doğru mu? Muhalefetten gelen eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu değerlendirmelerin hiçbirini kabul etmek mümkün değil. Sayın Fidan’ın adaylığına olumlu bakıyor muyum sorusunu, açık sözlüyümdür ben. Adaylığına ben olumlu bakmıyorum. Bunu sayın Başbakan’a da söyledim. O sayın Başbakan’ın takdiridir. Ona karışma hakkım yok. Muhalefetin milletvekili olup olmayacağına ilişkin takdirini de doğru bulmuyorum. Her memurun istifa edip aday olma yetkisi varsa  MİT’in başındaki insan da istifa edip aday olabilir. Hiçbir devlet aygıtı içindeki kurum içinde olan biri için böyle bir yasak yoktur.

Piyasaları nasıl görüyorsunuz?

Doların yükselişini değerlendirmek bana ait değil. Bu merkez bankasının kabiliyetidir. MB yönetemiyorsa hesabını verecektir. Şu anda ben Cumhurbaşkanlığı makamındayım. İhraca dayalı bir ekonominin bizler her zaman savunucusu olduk. Ekonomi dünyada çok ters gittiği dönemlerde bizi teğet geçecek dediği zamanlarda bizimle dalga geçmek isteyenler oldu.

Keynes’le Smith’i vurdurmak suretiyle bir yere varamazlar. Bakın yıllarca söyledim. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır dedi. Faiz sebep enflasyon neticedir. Ama bazı arkadaşlarımızın kafasında hala tam tersi var. Yahu neticeler ortada. Daha direnmenin anlamı yok. Enflasyon düşerse faizin düşürülmesini değerlendirebilir diyorlar. Bu nasıl bir mantıktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cumhurbaşkanı haklı09 Şubat 2015 00:06

    Dışişleri bakanı olmazsa tasfiye olmuş demektir.Bakalım görecez.Milletvekilliğinin neyi var.

  • ANK08 Şubat 2015 22:57

    walla onu bunu bilmem asgari ücrete bakarım ben temmuz da 1000 olacakmış emekli maaşlarına zam 24 Tl Durum bu olunca siyasi partilere yapılacak yardım Haram olsun diyorum sadece(Hepsine)

  • Kaçan Grup08 Şubat 2015 20:32

    Faiz düşünce, harcamalar artar, döviz yükselir, enflasyon da artar. Faiz düşsün diyorsanız gene deyin, ama enflasyonun sebebi yüksek faiz diye sallamayın lütfen.

  • metin08 Şubat 2015 20:07

    Tiyatro bu inanmayın

  • Vatandaş08 Şubat 2015 20:05

    Faiz lobisine hizmet etmeyi bırak , bağımsız ol !

  • VATANDAŞ08 Şubat 2015 19:56

    NE OLUYOR SYN CUMHURBAŞKANI GOLDS RANLO SKPLC VS VS BU BİST TOKAT YERİ OLMUŞ NASIL İŞ YA BU

  • VATANDAŞ08 Şubat 2015 19:52

    YA ŞİMDİ SEN BIRAK FAİZİ SY CUMHURBAŞKANI MERKEZE YÜKLENECEĞİNİZE PETROLE ODAKLANIN 1,90 LARDAN 2,20 LERE GELDİĞİNDE DOLAR OZAMAN PETROL 100 DOLARLARDAYDI VARİLİ ENERJİ BAKANI ÇIKIP AÇIKLAMA YAPMIŞTI DOLAR2,20 OLDU AÇIK VERİYORUZ DİYE ZAM YAPMAMAYA ÇALIŞACAĞIZ DİYORDU OZAMAN KİM SEDEN SES YOKTU 100 DOLAR VARİLİ ÇARPI 2,20 EŞİTTİR 220 TL ŞİMDİ 55 DOLARLARDA ÇARPI 2,45 EŞİTTİR 135 TL BÖYLE OLUNCADA VADANDAŞI DÜŞÜNEN YOK DEMEK OLUYOR ONUDA NASIL ÇIKARTYORUM SANKİ ORTALIĞI GERİP DOLARI YUKARI ÇEKİYORLAR BİLEREK NASIL OLSA PETROL DÜŞÜK ŞİMDİ PETROL 100 DOLARLARDA OLSAYDI BÖYLE DAVRANIRLARMIYDI YANİ BİZLERİ DÜŞÜNE KİMSE YOK BİRİLERİ DOLARIN YÜKSELMESİNİ İSTİYOR

  • flamenco7208 Şubat 2015 19:31

    Faiz enflasyon konusunda bence Tartışılan şu: Düştüğümüz için mi yerçekimi var, yerçekimi olduğu için mi düşeriz?

  • vato08 Şubat 2015 19:31

    2 dikikada adam satılır dedikleri böyle birşey olsa gerek.....

  • Borsacı08 Şubat 2015 19:04

    Ey Merkez bankası başkanı : Sen kimin Merkez bankası başkanısın ? Duy bu sesi yeter artık !!! Kafanı kuma gömmekle kurtulamazsın ... Bu ödenen faiz bizim cebimizden çıkıyor .

  • yakup08 Şubat 2015 18:36

    Yine yarını biliyoruz.olumsuz bir piyasa yapıcısı

  • K.y.08 Şubat 2015 18:34

    "Faiz sebep , Enflasyon neticedir". Her şey bu cümlede gizli ... Artık M.B. başkanının hiç bir savunması kalmadı. Gelinen noktada faizi yüksek tutarsanız enflasyon düşmez !