E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHakan Fidan Suriye temaslarına başladı---

Hakan Fidan Suriye temaslarına başladı

Hakan Fidan Suriye temaslarına başladı
16 Eylül 2022 - 09:17 borsagundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın Şam’daki Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memlük ile son haftalarda birkaç görüşme yaptığı ileri sürüldü.

 
Görüşmede Ali Memlük ve Hakan Fidan'ın, iki ülkenin dışişleri bakanlarının nasıl bir araya gelebileceğini konuştukları ifade edildi.

Euronews'in Reuters'ten aktardığı habere göre Türk yetkili, "Rusya, Suriye ve Türkiye'nin aralarındaki sorunları aşmasını ve hem Türkiye'nin hem de Suriye'nin kendi çıkarına olan bazı anlaşmalara varmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

Görüşmelere Suriyeli isyancıları dahil etme konusu

Türk yetkiliye göre en büyük zorluklardan biri Türkiye'nin Şam'la yapılacak görüşmelere Suriyeli isyancıları da dahil etme isteği.

Aralarında Türk yetkililerin de olduğu dört kaynağa dayandırılan habere göre Türk güvenlik yetkilisi, Rusya'nın Ukrayna'ya odaklanmak için Suriye'deki askeri varlığının bir kısmını kademeli olarak geri çektiğini ve Suriye'de "siyasi çözümü hızlandırmak" için Türkiye'den Esad ile ilişkilerini normalleştirmesini istediğini dile getirdi.

'Rusya Suriye'yi görüşmelere katılmaya zorluyor' iddiası

Şam'a yakın bir kaynak ise Rusya'nın Suriye'yi görüşmelere katılmaya zorladığını, zira Moskova'nın Ukrayna'ya yeniden kuvvet kaydırmak zorunda kalması durumunda Esad'ın ve kendisinin pozisyonunu sağlamlaştırmaya çalıştığını belirtti.

Rusya Suriye'den S-300'leri çekti

 

Erdoğan'dan Ahlat'ta Suriye mesajı

 

Cenevre'de ABD başkanlığında "Suriye" toplantısı

 

Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye görüşmesi

 

Rusya'dan Suriye için dikkat çeken açıklama

 

Çavuşoğlu, Suriye ile Türk istihbarat örgütleri iletişim halinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)