E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHakan Atilla: Borçlanmada kulüplerimizin önünü açacağız---

Hakan Atilla: Borçlanmada kulüplerimizin önünü açacağız

Hakan Atilla: Borçlanmada kulüplerimizin önünü açacağız
21 Kasım 2019 - 11:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "Borçlanma anlamında da kulüplerimizin ihtiyacı olan finansman kaynaklarını sermaye piyasaları yoluyla elde etmesinin önünü açmak için her türlü gayreti göstereceğiz." dedi.

Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu için çalan gong töreni; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Sabah Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman'ın katılımıyla Borsa İstanbul'da gerçekleştirildi.

Gong töreninde konuşan Atilla, futbolun spor aktivitelerinde önemli bir paya sahip olduğunu aktararak, "Futbolu artık spor olarak değerlendirmek pek mümkün görünmüyor. Çünkü milyar dolar seviyesine ulaşan gelirler, özellikle kulüplerin piyasa değerleri ve dönen parasal işlem hacmine baktığımızda artık burada farklı bir ekosistemden bahsettiğimizi çok rahat söyleyebilirim." diye konuştu.

Atilla, Borsa İstanbul olarak kulüplere her zaman bu anlamda destek olmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle döviz risklerini yönetme konusunda uyguladığımız ürün ve hizmetlerle kendilerine yardımcı olmak bu konuda elimizden geldiğince yol göstermek istiyoruz. Aynı şekilde borçlanma anlamında da klüplerimizin ihtiyacı olan finansman kaynaklarını sermaye piyasaları yoluyla elde etmesinin önünü açmak için her türlü gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. Borsa İstanbul’da benim rolüm tüm bu çalışmaları, faaliyetleri desteklemek. Benim ailem de uzun yıllar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na hizmet etti. Bunu Bakanımıza arz etme fırsatı buldum. O yüzden manevi olarak da bu tarz alanlarda destek olunmasına şahsen de ön ayak olmak istiyorum. Bu vesileyle Milli Takımımıza elde ettiği başarılar için teşekkürlerimi sunuyorum ve tebrik ediyorum. İnşallah daha da iyi sonuçlar edeceklerdir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onuruzun 22 Kasım 2019 09:08

    Bu milleti alasını ağlattınız hep beraber.

  • pazarci22 Kasım 2019 01:02

    soyguna zemin......

  • Yazık22 Kasım 2019 00:32

    Bedelli mi yapacaklar her zaman ki gibi ayıp

  • konya zede21 Kasım 2019 21:32

    konya neden yukselmiyor.xu100 rekor kırıyor ama konya ?

  • Ckync21 Kasım 2019 20:54

    Onca desteğe rağmen beşiktaş başta olmak üzere futbol hisseleri %80 oranında geride. Yukselmeleri için daha ne yapmak gerekiyor bilemiyorum.BJKAS buraların çok üzerinde olmalıydı. En az 5 tl ler

  • mzd21 Kasım 2019 20:33

    pardon,kaç tane Türk oynuyor bu kulüplerde biliyormuyuz...Kimin için bu...Doğru yer,doğru zaman,doğru kişi ...Akıllı olmak için sebep çok...

  • lüküs hayat 21 Kasım 2019 19:29

    tabi tabi daha cok lüx icinde yaşamaları lazım mutlaka yapmalısınız 

  • ah ah keşke21 Kasım 2019 15:12

    Millet acından ölüyor, bunlar da top peşinde koşan işe yaramaz 22 tane adamın daha çok spor araba, malikane almasını sağlıyor. futbol ve dizi sektörüne balta vurmak lazım. yararsız zaman öldürücü işler bunlar. dizi oyuncuları ve futbolcularımız yeteneksiz. Hollywood gibi olsak para kazanırız, Barcelona olsak para kazanırız en azından . O da yok sadece zarar. başta olsam var ya futbol ve gereksiz dizileri önemsiz hale getiririm.

  • Hilmi22 Kasım 2019 02:22

    Katılıyorum döviz çıkışından başka bişeye yaramayan futbol bu ülkede kapatılmalı

  • mustafa21 Kasım 2019 13:47

    şu miletede bu yaptıklarıjızın ne faydası olacak anca 4 topcunun milyon euroları ödenecek bırakın şu top hastalığınızı artık

  • Okie Dokie21 Kasım 2019 13:05

    Futbolcu ve müteahhit kardeşlerim zor durumda. Onlara yardım etmek şart oldu. Onlar olmasa bugün böyle rahat rahat ülkemizde hür yaşayamazdık.

  • Lütfen21 Kasım 2019 12:57

    Lütfen yapmayın bunu ya, yapmayın...

  • ersan21 Kasım 2019 12:35

    asyabank hisselırını devlet tarafından satıldı bız kuçuk yatırımcı olarak aldık hısselerı.lakın tahta kapandı 4senedır alamadık paramızı..bunu çözün artık bu madurıyet .gıderılsın .bankanın ilanlarında .işyerlerı fb .arazıler satılıyor .bu konuda.gözden geçırılsın artık

  • Tam komedi 21 Kasım 2019 12:24

    Borsaya üretim , imalat ,ihracat , tarım firmalarını getirin ! Spor , finans , gyo, borsadan uzaklaştırın ! Hisse senetlerine TMSF güvencesi verilsin ! Alım satımdan ziyade kâr payına dayalı üretken sistem kurulsun !!!!

  • komur21 Kasım 2019 12:20

    sımdı bu adaletmı oldu,ozaman zor durumda olan dıger sırketlerıde yapılandırın.onlar bu ulkenın degerlerı degılmı

  • lala21 Kasım 2019 12:17

    kluplerin önünü açıp, yatırımcının kıçını açıkta bırakın. bırakın da accık keyiflensinler

  • vatandaş21 Kasım 2019 12:03

    KY  nin sırtına binebilirsiniz. Yılardır iş bilmeyen, şirket yönetmeyi bilmeyen patronlar yüzünden sömürülüyor.