E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHak-İş, CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek---

Hak-İş, CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek

Hak-İş, CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek
25 Mayıs 2019 - 18:15 borsagundem.com

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: CHP Genel Merkezine yürüyeceğiz

CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan'ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılan 97 taşeron işçinin, Hizmet-İş temsilcileriyle Demokrasi Meydanı'nda 24 Nisan'da başlattığı oturma eylemi sürüyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da eylem yapan işçilere destek vermek amacıyla Bolu'ya gelerek eylem çadırını ziyaret etti.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, "Sayın belediye başkanı ile defalarca arkadaşlarımız görüştüler. Kendilerinden talebimiz seçim öncesindeki vaatlerinin arkasında durmasıdır. Noterden taahhütlerinin arkasında durmasıdır. Emekçilerin, işçilerin ekmeği ile aşı ile oynamadan Bolu'ya hizmet etmesidir. Bolu halkının verdiği karara saygılıyız. Halkın iradesini asla tartışmıyoruz. Biz Bolu halkının iradesiyle belediye başkanı seçilen başkanın tavrına, üslubuna ve yöntemine itiraz ediyoruz. O nedenle bu itirazımızı bundan sonra da sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşü hatırlatan Arslan, "Günlerce devam etmişti. 'Adalet istiyoruz.' diye. Biz de Bolu Belediyesinde adalet istemek, arkadaşlarımızın haklarının verilmesini ve bu hakları ile beraber işe dönmelerini sağlamak amacıyla gerekirse planladık. İnşallah bu süreci Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde bu yürüyüşü tamamlamak üzere plan yapıyoruz" diye konuştu. (Sputnik Türkiye)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.26 Mayıs 2019 03:09

    BOLU BELEDİYESİ YENİDEN İŞÇİ ALIMI YAPACAĞI ZAMAN İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERE ÖNCELİK TANIMALIDIR/TANIMASI ŞARTTIR BELEDİYENİN HERHANGİ BİRİMİNE BAŞKA İŞÇİ ALMAYA KALKTIĞI TAKTİRDE BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN AZLEDİLMELİDİR/ALINMALIDIR

  • EMEKÇİ25 Mayıs 2019 22:58

    bankanatik memurları için nereye yürüyeceksiniz? AKP li belediyeler halkın parasını çarçur ederken neden sesiniz çıkmadı, sizi gidi ikiyüzlüler... siz ancak muhalefete başkaldırırsınız, sizin sendikacılığınız bu işte, sanki 17 yıldır CHP ülkeyi yönetiyor, gidin hakkınızı bankamatik memurlarndan alın...

  • işçi25 Mayıs 2019 22:52

    mağdur olan ve hakları gaspedilen yüzbinlerce işçi ve taşeron için neden başkanlık sarayına yürümüyorsunuz?  Şimdi sendikacılık mı yaptığınızı sanıyorsunuz? geçin bunları, muhalefete başkaldıran bir sendikaya da ilk kez rastlıyoruz.. yandaş  sendikadan da bu beklenir... 

  • HALİL TÜRK25 Mayıs 2019 19:46

    tabi chp tüm ortalığı karıştırıyor.sizlerde onların tattiklerini chp ye kullanın ve halkı uyandırı ve halkı galyana getirin işte o zaman chp hapı yutar.