E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHain saldırının ardından gözler Putin'e çevrildi---

Hain saldırının ardından gözler Putin'e çevrildi

Hain saldırının ardından gözler Putin'e çevrildi
03 Şubat 2020 - 14:38 borsagundem.com

Kremlin sözcüsü, İdlib'de gerçekleşen saldırının ardından askeri yetkililerin sürekli temas halinde olduğunu vurguladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında bir görüşmenin olabileceği sinyalini verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye rejiminin açtığı ateş sonucu İdlib'de 5 asker ve 1 sivil personelin şehit olduğu saldırıya ilişkin, Rus ve Türk askeri yetkililerinin sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da, gazetecilere konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayla ilgili henüz telefon görüşmesi yapmadığına dikkati çeken Peskov, "Rus ve Türk askeri yetkililer sürekli temas halinde. Yüksek düzeyde herhangi bir görüşme yapılmadı. Liderlerin isteği üzerine en kısa zamanda görüşme kararlaştırılabilir." ifadelerini kullandı.

Rusya ile ortak devriye sonlandırıldı

Erdoğan: Türkiye bu saldırının cevabını da misliyle vermiş durumd

Peskov, İdlib bölgesindeki terör gruplarının faaliyetlerinden endişe duymaya devam ettiklerini dile getirdi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışının yapıldığı ve saldırı sonucu 5 asker ve bir sivil personelin şehit olduğu bildirilmişti.

İdlib'deki saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi

Hulusi Akar TSK'nın Komuta kademesiyle Suriye sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orhan04 Şubat 2020 02:24

    Putin oyunu. Libya da Adanına karşı cephe desteklenince, Suriye de operasyon yaptırdı.

  • Osman03 Şubat 2020 22:44

    Türkiye ve Rusya dostluğunu bozmak isteyen şer güçlere karşı her iki devlet dikkatli olmalı.Nazar değmesin.Rus üçağını düşüren güçler sahada iki devlet oyuna gelmemeli.

  • ve03 Şubat 2020 22:16

    rusları suriyeye sokan güç reisdir. esad vedevleti bölünmese ,rusyada abd d suriyeye giremezdi işgaletmeye bahane edemezdi. resiin inadı bugunlerı kurdu

  • Mutlu03 Şubat 2020 19:40

    Rusya'nın en büyük korkusu Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu gelirse Ruslar dostluğunu tazeleyecektir. Putin ayısına Kılıçdaroğlu'nun sert bakışı bile yeter.

  • troller03 Şubat 2020 19:14

    ..Trllere yazık.. iran iran kardeş diyorlardı.. tokat yediler.. abd adb dediler toakt yedşler.. rus rus rus dediler tokat yediler.. şimdi dostları kim ? bilmiyorlar... ya trol olacağına al tarih kitabı oku kardeşim... dost most yok. Kılıçdaroğlunun dediğine gelceksınız.. esadla anlaşıp abd v rusya yı oradan def edeceksın. yoksa böyle çözümsüzlüklerle uğraşırsız. 

  • Çaresizlik03 Şubat 2020 18:56

    Bahçelinin yaptığı açıklamaya göre Suriye rejim güçlerini kışkırtan Rusya dan yardım mı isteyeceğiz yoksa?

  • mıysız03 Şubat 2020 17:28

    ruslar geliyor şamarı basıyor,,amerikalılar geliyor şamarı basıyor doymuyoruz şamara

  • MELTEM GÜZELBAHAR03 Şubat 2020 16:41

    BİZ ALLAH başka bir dostumuz yoktur.bu ülkeyi içteriden ve dışarıdan yıkmak için gece gündüz demeden şerefsiz hainler birlikte çalışmaktadırlar.

  • Haklısın03 Şubat 2020 19:49

    İçeriden yıkmak isteyenlerin hepsi sarayda yuvalanmış durumda ve Sn. CB nın bunlardan haberi yok maalesef.

  • ..03 Şubat 2020 19:14

    Senden büyük bölücü hain mi var.. orduya bile siyaseti sokan senin gibi cahiller...

  • emekci03 Şubat 2020 15:37

    Rusya gereken uyarıları yaptı, Astana şartlarına uymayan Türkiye'ye geçen haftalarda ihtarı çekti. Bu uyarıları dikkate almayan Türk askerine de faturayı kestirdi, Esad üzerinden. Bizimkiler mesajı almıştır, İdlip'teki işidlileri korumak için yapılan karakollar boşaltılır, Esad da İdlip'teki İşid pisliğini temizler

  • Ziya03 Şubat 2020 17:28

    Bu ve hapishanedeki feto itlerini  çıkacak muhtemel bir savaşta ön cepheye sürelim ki  daha fazla fitneye sebep olmasınlar.  Zaten eğitimleri de olmadığı için pisi pisine geberecekler!  Biz de kafir güçlerine öldürücü darbeyi vurmaya hazırız.

  • Nedim03 Şubat 2020 17:18

    Bak sen pvngin dölüne!   

  • BARIŞ SARIDİKMEN03 Şubat 2020 15:10

    CUMHURBAŞKANININ UKRAYNAYA ZİYARET EDECEĞİ ZAMANDA BÖYLE BİR SALDIRI DÜŞÜNDÜRÜCÜ DEĞİL Mİ?

  • thor03 Şubat 2020 15:02

    en iyi orospu çocuğu bu.Tayyip buna yakayı kaptırdı.buda uçak meselesini çok iyi kullandı.Ruslar bize ne zaman dost olmuşki.bu ibne hiç biri iyi niyeti haketmiyor.

  • Vb03 Şubat 2020 14:55

    Rus politikası blöf üzerine kuruludur, yumuşak gördükçe ilerler, sert karşılık alınca durur ve kuyruğu dik tutmaya çalışır, bunlarla uzun vadeli işbirliği/anlaşma yapmayacaksın al - ver...sonra tanıma, Rus Ayısının batı tarafindan sıkıştırılması her zaman işimize gelir, Rusya müttefiki İran'ın zayıflatılmasına göz yumduğu/desteklediği gibi ( kendine muhtaç olması işine gelir ) bizim de zayıflamış halimizi tercih eder, onlar da biliyor batı - rusya çekişmesinden faydalanmak istediğimizi...doğalgaz da LNG , Azeri gazı, İran gazı gibi alternatifler hep elimizin altında olmalı, yüksek tahıl ve yağlık tohum ithalatimiz da bize yaptıkları domates kotası gibi yamuklara karşı vergilendirilmeli ....

  • eeeeab03 Şubat 2020 19:15

    abd dir onun eşdeğeri... gerisi masal...gucun var mı? uçağın var mı? tankın var mı? üretemiyorsun anca siyasette uretiyorum ayakları yapıyorsun.. asıl blof bizim reisde

  • Bika03 Şubat 2020 14:52

    Komünistler Moskova'ya diyen kuşağın temsilcisi Cumhur ittifakının ileri gelenlerinin bir ayağı ve bir kulağı Moskova'da ! S-400 'ler depodan ne zaman çıkacak ? 

  • Vb03 Şubat 2020 16:25

    S400 Amerikan çakalı, İngiliz tilkisi, Fransız yılanı için lazım, sen önce Parti'nin ABD yi kizdirmayalimcı monşerlerine, PKK sempatizanı Sezgin Tanrıkulu ve Canan , dhkpc sempatizanı İLGEZDİ , Demirtaş'ın hayranı imamopoulos ve İnce'ye bak....