E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya zayıf veri akışı ile başlıyoruz---

Haftaya zayıf veri akışı ile başlıyoruz

Haftaya zayıf veri akışı ile başlıyoruz
24 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende risk iştahında artışların desteklediği belirtiliyor.

BIST 100 endeksi, Cuma gününü yüzde 1,50 değer kaybıyla günü 1.109 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 32,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,59 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,58 değer kazandığı günde, Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,82 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 6,48 ile elektrik olduğu görüldü.

Avrupa borsaları, Avrupa Birliği'nden (AB) gelen zayıf makroekonomik veriler ile birlikte Belarus’ta yaşanan siyasi gerilim ve AB ile İngiltere arasında devam eden Bretix sürecinin ötelenebileceğine dair haber akışlarının etkisiyle Cuma gününü düşüşle tamamladı.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,30, Almanya'da DAX 30 endeksi günü yüzde 0,51, İngiltere'de FTSE 100 endeksi günü yüzde 0,19 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 0,36 değer kaybetti.

ABD’de açıklanan öncü PMI ve Konut verilerinin beklentileri karşılaması ile birlikte ABD borsalarının haftanın son işlem gününü değer kazanımı ile tamamladığı görüldü Ana endeksler tarafında Dow
Jones endeksi yüzde 0,69, S&P 500 endeksi yüzde 0,37 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,42 değer kazandı.

Haftanın ilk işlem gününde, yaşanan virüs pandemisine dair aşı haberleri ve sürece yönelik gelişmeler ile ABD-Çin arasında siyasi tansiyonun hafifilemesi risk iştahında artışları desteklediği görülüyor.
Zayıf veri akışına rağmen artan risk iştahı ile birlikte Asya seansında büyük çoğunlukla ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde kısmi toparlanmaların yaşandığı izleniyor.

Ege Seramik ve Sanel sorusu

1125 direncini kıramayan BIST-100’de haftanın önemli destek ve dirençleri neler?

Söktaş’tan ortaklık açıklaması

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)