E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya bilanço etkisiyle başlıyoruz---

Haftaya bilanço etkisiyle başlıyoruz

Haftaya bilanço etkisiyle başlıyoruz
08 Ağustos 2022 - 08:52 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalar Cuma günü tarım dışı istihdam ve beraberinde gelen veri setiyle şekil aldığını gözlemledik. Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok üzerinde gelmesi ve beraberinde açıklanan veri setinin de bunu desteklemesi piyasalarda değer kayıplarına yol açtı.

ABD endeksleri tarım dışı istihdamla beraber kazanımlarını vererek karışık seyirle günü tamamladı.
Avrupa endekslerinde ise %0,50 seviyelerini aşan satıcılı bir seyirle günü tamamladı. Öte yandan bölgede Almanya’da sanayi üretimi Haziran'da aylık bazda artış %0,3 azalış beklentisinin aksine %0,4 olarak gerçekleşti.

Haftanın son işlem gününü yükselişle kapatan Asya endekslerinde an itibariyle yön bulmakta zorlandığını söyleyebiliriz.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %0,98 kazançla 2.750,49 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762,95 puana taşıdı. BIST 100 endeksinde toplam işlem hacmi 49,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşirken bu 1 aylık hacim ortalamasının üzerinde olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz.
Gün özelinde, Tüpraş, İş Bankası, Anadolu Grubu Holding ve Pegasus’un 2.çeyrek finansal sonuçlarını açıklaması bekliyoruz Haftanın en önemli yurt dışı gelişmeleri Çarşamba 15:30’da açıklanacak ABD enflasyonu ile aynı gün sabah 9:00’da açıklanacak. .Almanya enflasyonu; yurt içi verileri Çarşamba 10:00’da açıklanacak Haziran işsizlik, Perşembe 10:00’da açıklanacak Haziran ödemeler dengesi ve Cuma 10:00’da açıklanacak Haziran ayı sanayi üretimi olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç beklemekteyiz.

Gözler enflasyon verilerinde! FED’in işi daha da zorlaşacak mı?

 

Fed'den 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi artıyor

 

Borsada 21 sektör yükseldi 7 sektör düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ08 Ağustos 2022 11:48

    borsamız 10-15 daha ralli uzar sonra kar şatışları gelir.2900-3000 belki olabiliriz.ben bu hafta sonu şorta geçemeyi düşünmekteyim.

  • Bay🔨08 Ağustos 2022 09:04

    Tüpraş ve beklentisi büyük olan iş bankasıda bu akşam açıklıyor bilançosunu artık sona doğru geliyorız yavaş yavaş Behlül kaçar bu akşam….!