E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya başlarken görünüm satıcılı---

Haftaya başlarken görünüm satıcılı

Haftaya başlarken görünüm satıcılı
18 Ekim 2021 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 24.114 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 186 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye mülteciler için misafirhane .

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde çalışan personelin, toplam çalışma süresinin %50’sini aşmamak kaydıyla bölge dışarısında geçirdikleri süreler, gelir vergisi stopajı teşviki kapsamında olacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmelere devam edilmesi dahil Doğu Akdeniz’de gerilimlerin azaltılması çabalarını desteklediklerini söyledi.

ECB/Lagarde: Enflasyon büyük oranda geçici.

İran Merkez Bankası eski Başkanı Veliyullah Seyf'e döviz piyasasını bozduğu gerekçesiyle 10, yardımcısı Ahmed Arakçi'ye de 8 yıl hapis cezası verildi.

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ihtiyacı kapsamında5 milyon doz aşı alımı için ihale düzenleyecek.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, yetkililerin enflasyonist güçleri durdurmanın yollarını aramaları gerektiğini söyledi.

FDA danışma kurulu, Johnson&Johnson’ın tek dozluk Covid-19 aşısını olanlara ikinci aşının tavsiye edilmesine onay verdi.

ECB/Knot: Merkez bankalarının teşvikleri azaldıkça faizler yukarıya doğru hareket edecek .

Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte, gayrimenkul ve enerji krizi gibi dalgalanmaların etkisi ile zayıfladı.

Çin’de GSYH bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerin altında %4,9 artış kaydetti.

Çin Merkez Bankası Başkanı Gang, Çin’li otoritelerin Evergrande’nin Çin ekonomisi için finansal sistemi için yarattığı riskler kontrol altına alabilecek durumda olduklarını söyledi.

Çin'de 10 büyük gayrimenkul şirketinin yöneticileri hükümetten sektöre yönelik denetimlerin gevşetilmesi talebinde bulundu .

AB Konseyi Başkanı Michel ile Çin Devlet Başkanı Şi, AB-Çin Zirvesi düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

Motorine bu gece yarısından itibaren 23 kuruş zam geleceği açıklandı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.

TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin sunumunu Çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapacak.

S&P'nin 2021 takviminde 22 Ekim Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor.

AB Liderler Zirvesi Brüksel'de 21-22 Ekim'de gerçekleşecek.

ABD, tüm kara ve hava sınırlarını, tam aşılı yabancı ülke vatandaşlarına 8 Kasım’dan itibaren açacağını duyurdu.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD’den güç alan Asya Piyasaları geçtiğimiz haftanın son işlem gününü pozitif tamamladı. ABD tarafında özellikle banka bilançolarının iyi gelmesi, işsizlik başvurularının beklentilerin altında gelerek pandemi döneminin en düşük seviyesinde seyretmesi ve Biden’ın hükümetin temerrüde düşmesini önlemek amacıyla hazırlanan borç limitinin kısa süreli artırılmasına yönelik tasarıya onay vermesi, ABD piyasalarını destekledi.

BİST100 endeksi Cuma gününe küresel piyasalara paralel pozitif başlangıç yaptı. TCMB Beklenti Anketinde, yeni adıyla Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu TÜFE oranı %16,74’den %17,63’e, yıl sonu Dolar/TL beklentisinin ise 8,92’den 9,22’ye yükselmesi sonrasında gerileyen endekste, yurtdışı kurumların TCMB’den Perşembe günü faiz indirimi bekleme olasılıklarının yükseldiğinin açıklanması ile faiz indirimi beklentileri sonrasında geriledi. Dolar / TL 9,24 ile rekor seviyeye yükselirken, bankacılık sektörü paylarındaki kayıp %3’e yakındı. Endeks geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 1.409,56 seviyesinden tamamladı.

Piyasalar Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararına odaklanırken, 100 baz puanlık faiz indiriminden bu yana CDS'ler ve Dolar / TL kuru yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolar, her ne kadar küresel piyasalarda değer kaybetse de, yurtiçindeki dinamiklerden dolayı Dolar / TL yükselişini sürdürüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.505 - 1.533 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.520 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.676 azalarak 632.396 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.523 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.540’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.530 ve 1,540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)