E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın son işlem gününde yatay açılış bekleniyor---

Haftanın son işlem gününde yatay açılış bekleniyor

Haftanın son işlem gününde yatay açılış bekleniyor
16 Nisan 2021 - 08:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 61.400 artarak 4.086.957’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.845 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 297 kişi artarak 35.031’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 3.535.040.
• Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamayacak. İlgili düzenlemenin 30 Nisan’da tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.
• Tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, ücretsiz izin ve sigorta prim desteği düzenlemelerini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
• JP Morgan: TCMB'nin faiz kararında büyük bir sürpriz yok, para politikası beklentilerimiz değişmedi. TCMB'nin İlk faiz indirimi Eylül ayında 100 baz puan olarak beklemeye devam ediyoruz. TCMB'nin yıl sonuna kadar toplam 300 baz puan faiz indirimi yapacağı beklentimiz sürüyor .
• Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (Doğu Akdeniz) Türkiye kendi haklarını ve Kıbrıs Türk halklarının haklarını korumaya muktedirdir .
• Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye'yle birlikte ekonomi alanında pozitif gündem oluşturabileceğimize inanıyoruz .
• Ticaret Bakanı Pekcan: Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Tymofiy Mylovanov ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Türkiye-Ukrayna STA müzakereleri kapsamında teknik heyetlerimizin bir araya gelmesini kararlaştırdık
• ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya getirilen yeni bir dizi yaptırımla ilgili daha ileri gidebileceklerini ancak orantılı olmayı tercih ettiklerini bildirdi.
• Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD'nin yaptırım kararları iki ülke için de hasar verici . ABD yaptırımlarına yanıt kaçınılmaz.
• İTO/Avdagiç: İstanbul Valimiz ile yapılan son görüşmede alınan bilgiye göre tüm mağaza ve dükkanların kapanma saati 17.30 olacaktır. Bu sayede mesai çıkışından sonra sokağa çıkış yasağı öncesi alışveriş için makul bir süre sağlanmıştır .

Ne Olacak?
• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtdışı piyasalarda ABD borsalarında rekor kapanışlar yaşanmaya devam ederken, ABD'li şirketin ilk çeyrek kârlarının yüksek açıklanması ve Mart ayı perakende satışlarının artmasıyla piyasalardaki iyimserliğin artması dikkat çekiyor. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 10 Nisan ile biten haftada beklentilerin altında kalarak 576.000 seviyesine indi. Tahvil faizleri ve dolar endeksindeki yükselişin durmasıyla risk iştahının artması gelişen ülke paraları ve endeksleri desteklemeye devam ederken, altın ise henüz belirgin bir yükseliş içinde değil. Mart ayı içinde iki defa test edilen 1.677 dolar seviyesinin korunmasıyla gelen yükselişler şimdilik 1.766 Dolar direncini aşamadığı için altın tarafındaki hareket de bu destek ve direnç aralığında kalmaya devam ediyor.
Yurtiçi piyasalarda ise 20 Mart’ta Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile TCMB başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığındaki ilk Para Politikası Toplantısı dün yapıldı. Kurul %19 olan politika faizini sabit tuttu. Ağbal dönemindeki son PPK toplantısında faiz artışına gidilmesindeki en önemli gerekçeler yükselen enflasyon, artan kredi büyümesi ve kurdaki yüksek seviyelerdi. Kavcıoğlu başkanlığındaki ilk toplantıda önceki metinde yer alan ”Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar, sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir.” ifadesi kaldırıldı.

TL tarafında PPK öncesi değer kazanımı artarken karar sonrası Dolar / TL kuru 8,10 civarında dengelendi. Hafta başında 8,23’e yükselen Dolar/TL kuru haftanın devamında yönünü aşağı çevirdi. Kurdaki düşüşte küresel etken olarak ABD tahvil faizleri ve ABD dolar endeksinin gerilemesi etkili olurken, yurt içinde ise TCMB’nin faiz indirimi yapmamasının olumlu etkileri önümüzdeki süreçte beklenebilir.

BİST100 endeksi tarafında ise endeks 60 g HO’nun geçtiği 1.450 puan ile 200 g HO’nun geçtiği 1.345 seviyesi arasında yön arayışı devam ediyor. Kısa vadede 1.430 puan önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken 1.390 ve 1.340 seviyeleri de kuvvetli destek seviyesi olarak izlemeye devam ediyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Perşembe günü 1.463 - 1.486 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.471 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.871 artarak 498.426 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.454 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.490’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.440 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.482 ve 1.490 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.460 ve 1.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 16/04/2021

TL lehine fiyatlamalar güçlendi

Merkez Bankası kripto para ödemelerine yasak getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)