E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHaftanın son günü dolarda son durum---

Haftanın son günü dolarda son durum

Haftanın son günü dolarda son durum
22 Mayıs 2020 - 07:58 borsagundem.com

Dolar, güne TL karşısında 6,79 seviyesinden başladı

Uzun bayram tatili öncesi haftanın son gününe Dolar/TL 6,79 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,42 seviyesinden açıldı. 

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 27 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 249 olduğunu açıkladı. 

İspanya’da koronaya bağlı can kayıpları 50’nin altına düştü.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada korona virüs vakalarının 20 dakikada tespitini sağlayan yeni bir testin denemesine başlandığını duyurdu. 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, BOJ'un ABD'de Fed'in yaptığı gibi reel ekonomiye, korona virüs salgınından zarar görmüş KOBİ'lere destek olmak için yeni bir kredi programı başlatmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları Aralık 2016'dan bu yana ilk kez düştü.

Fed bilançosu 7 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avustralya'nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü 'Negatif'e düşürdü.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte ekonominin Haziran ayının ilk iki haftası içinde yeniden açılabileceğini söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Fed'in şu ana kadarki eylemlerinin finansal şartları gevşeterek ABD ekonomisi için zaman satın alınmasına yardım ettiğini ancak korona virüs salgınının ve bununla ilişkili daralmanın sürmesi halinde bunu tehdit altına girebileceğini söyledi.

New York borsası günü kayıpla kapattı

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri sırasında işsizlik oranının hala çifthaneli rakamlarda olabileceğinin bilincinde olduğunu ancak işsizlik ödemelerinin uzatılması yönündeki görüşleri desteklemediğini söyledi. 

New York Fed Başkanı John Williams, korona virüs salgınının etkileri netleşmeye başladıkça ABD'de ekonomik verileri büyük olasılıkla daha acımasız hale geleceğini ve bundan toparlanmanın neye benzeyebileceğini bilmenin zor olduğunu söyledi. 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, korona virüs salgını karşısında bankaların mümkün olduğu kadar çok sermayeyi elde tutmaları gerektiğini ve bu çerçevede belkide temettü dağıtmamaya karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Powell: Tamamen yeni bir belirsizlik seviyesi yaşıyoruz

TÜİK işgücü girdi endeksleri, sektören güven endeksleri verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini yayımlayacak (10.00).

TOBB kurulan ve kapanan şirketler verilerini duyuracak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayısı verilerini açıklayacak (11.00).

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini yayımlayacak (14.30).

ABD'de haftalık Baker Hughes sondaj kule sayısı açıklanacak (20.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)