E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın kapanışında kar satışı gelebilir---

Haftanın kapanışında kar satışı gelebilir

Haftanın kapanışında kar satışı gelebilir
15 Ocak 2021 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde bu sabah yurtdışı borsalar aşağı yönlü bir seyir izlerken, BİST 100 endeksinin de kısmi satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1557 direnç konumunda, güne kısmi satıcılı bir seyir ile başlanacağını tahmin ediyoruz. 1537 ve 1520 takip edilecek destek seviyeleri…

TL Bonolar: Mevcut seviyeler korunmakta, gösterge tahvilde %15 ve 10 yıllık tahvilde de %13,50 bileşik faiz seviyesi takip edilecek destek seviyeleri…

USD/TL: Dolar kuru 7,42 seviyesi altında kalmaya devam ediyor. 7,30 seviyesine doğru kademeli yaşanan düşüş, bugün gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kısmi kar satışları ile hız kesebilir…

EUR/USD: ABD’de seçilmiş başkan Biden tarafından açıklanan paket sonrasında paritede 1,2130-1,2180 bandı korunuyor, İtalya’da hükümet krizi sürüyor…

ABD’de Fed Başkanı Powel açıklamaları sonrası seçilmiş başkan Biden tarafından gelen mali teşvik paketine dair detaylar etkili.

Global tarafta beklentilerin karşılanması sonrası kar satışları var.  Aynı görünüm TL varlıklarda da geçerli olabilir. Endekste hafta genelinde yaşanan yükselişin ardından dün başlayan düzeltme hareketi devam edebilir.

BIST 100 Endeksi’nde gün içinde gelen kâr satışlarıyla düzeltme hareketi gerçekleşiyor. Yaşanan belirgin yükselişin ardından düzeltmenin bu aşamada sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Bu sabah yurtdışı borsalar aşağı yönlü bir seyir izlerken, endeksin de kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1537 ve 1520 destek, 1557 ve 1568 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste genel olumlu görünüm korunuyor ancak gün içerisinde kâr satışları ile destek seviyelerine doğru hareket görebiliriz olası realizasyonlara karşı temkinli olunmalı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,10 düzeyinde, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 318 düzeyinde. Eurobond piyasasında dengeli bir seyir yaşanabilir, max 4-5 yıl vadeli tahvilleri alım için öneriyoruz. TL tahvil piyasasında ise PPK toplantısı öncesinde bekleme modu sürüyor, gösterge tahvilde %15 bileşik faiz seviyesi destek konumunda.

Günün önemli şirket haberleri 15/01/2021

 

Kar satışlarının etkisi sürebilir

 

Kurlar, haftanın son gününe nasıl başladı?

 

EUR/USD paritesinde 1,2130 ve GBP/USD paritesinde 1,3620 kısa vadeli destek seviyeleri. Dolar endeksi 90 seviyesi üzerinde kalma eğiliminde. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde kısmi değer kayıpları var, içeride dolar kurunda 7,42 ve euro kurunda da 9,00 seviyesi takip edilecek direnç seviyeleri.

Enerji fiyatlarında dolar endeksine ve genel risk iştahına bağlı kar satışları var, Brent petrol 55 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatları 1850 Dolar ons civarında denge arayışında, gümüş ise açıklanan paket sonrasında daha iyi bir performans sergiliyor, 26,20 dolar ons direnç konumunda. Gram TL bazında ise 435 desteği üzerinde 444 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1500 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)