E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın kapanışına doğru toparlanma sürebilir---

Haftanın kapanışına doğru toparlanma sürebilir

Haftanın kapanışına doğru toparlanma sürebilir
25 Eylül 2020 - 08:47 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yurtdışı borsalara paralel yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste olumlu seyir bugün de devam edebilir, kısa vadeli olarak 1118 direncinin aşılması ve dışarıdaki toparlanma ile beraber 1130 ilk planda direnç konumunda izlenecektir…

TL Bonolar: TCMB faiz kararı sonrasında tahvil faizlerinde yarım puana yakın düşüş var. 2-10 yıl vadeli tahviller %13,50 bileşik faiz civarında denge arayışında…

USD/TL: Dolar kuru 7,72 ile rekor tazeledikten sonra gelen faiz artırımı ile sert düşüş kaydederken, 7,55 görülen dip seviye olarak destek konumunda, 7,65 ise direnç olarak izlenebilir…

EUR/USD: Paritede 1,1650 üzerinde denge arayışı var. 1,1730 ilk planda direnç olarak takip edilecektir. ABD verileri ve teşvik paketine dair çalışmalar risk iştahını desteklemekte…

Günün Öne Çıkanları:

o Para Politikası Kurulu politika faiz oranını piyasa beklentilerinin aksine 200 baz puan artırarak %10,25'e yükseltti…
o ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisi açıklanacak…
o ABD'de demokratlar 2,2 trilyon dolarlık yeni covid-19 canlandırma paketi üzerine çalışıyor…

ABD'de teknoloji şirketleri önderliğinde toparlanma yaşanırken, sabah Asya'da biraz daha karışık ancak genel olarak olumlu bir hava var. İçeride ise PPK faiz kararı sonrasında bankacılık sektörüne gelen yoğun alımlar ile endekste yükseliş ivmesi korunabilir.

BIST 100 Endeksi TCMB'nin sürpriz faiz artırımı sonrasında banka hisselerindeki yüksek işlem hacmi ile 1118 direncini kırarken, sıkışmanın üzerinde günü tamamladı. ABD'de yeni teşvik paketine yönelik iyimserlik ile risk iştahı toparlanırken, bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları alıcılı bir seyir izliyor.

Endeksin de yurtdışı borsalara paralel yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1118 ve 1104 destek haline gelirken, 1130 direnç olarak takip edilebilir. Endekste görünüm güçlendiğinden trade fırsatları değerlendirilebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,67 düzeyinde yatay. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi ise düşüşle 558 seviyesinde. Eurobond piyasasında toparlanma devam edebilir, TL tahvillerde ise fonlama piyasasındaki şekillenmeye göre yön belirlenecektir. Ortalama fonlama faizi şu an %10,70 düzeyinde, yeni politika faizi artışı sonrası dengenin nerede oluşacağı takip edilecek.

Dolar endeksinde risk iştahı artışı ile düşüş yaşanırken, EUR/USD 1,1650 üzerinde kalma eğiliminde. GBP/USD paritesinde de 1,2750 yukarı yönde zorlanmakta. USD/JPY 105 üzerinde. Gelişmekte olan ülke para birimlerine görece TL iyi bir performans sergilerken, dolar kurunda 7,50 ve 7,55 destek konumunda. Euro kurunda ise 8,92 direnci altında 8,85 destek olarak izlenecektir.

Petrolde tepki yükselişi sürüyor, Brent petrol 43 dolar varil seviyesine yaklaşırken, ABD ham petrol de 40 dolar varil üzerinde.

Altın fiyatlarında 1850 desteği çalışırken, şimdi 1882 dolar ons direncinin aşılması hareketin momentum kazanması adına önemli. Gram TL bazında ise 462 direnç olarak takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi'nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu.

Gösterge tahvil faizinde %13,2 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)