E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın kapanışına doğru dengeli seyir beklenebilir---

Haftanın kapanışına doğru dengeli seyir beklenebilir

Haftanın kapanışına doğru dengeli seyir beklenebilir
11 Eylül 2020 - 08:45 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde dün gün içinde gelen kar satışları sonrasında daha dengeli bir seyir bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1095 üzerinde kalınması görünümün bozulmaması adına önemli. Diğer taraftan 1112 direnci kuvvetli ve haftanın sonuna doğru gelebilecek kar satışlarına karşı temkinli olunmalı…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde azalan kur volatilitesi ile sınırlı düşüş yaşandığını görüyoruz. Gösterge tahvil ve 10 yıllık tahvil %13-%14 bileşik faiz bandında…

USD/TL: Tarihi zirveden gelen kar satışları ile beraber dolar kuru 7,42 desteğini hedefleyen bir düşüş içerisinde, kur için 7,50 direnci takip edilecektir…

EUR/USD: ECB toplantısı sonrası yaşanan yükseliş kısa soluklu kalırken, 1,1910 direncinin çalışmasıyla 1,18 destek konumunda takip edilecektir…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 505 düzeyinde. Dün gün içinde gelen kar satışları sonrasında daha dengeli bir seyir bekliyoruz. TL varlıklarda global piyasalardaki akışa bağlı kısmi tepki çabaları gelebilir ancak hafta sonuna doğru riski azaltmaya yönelik hareketlilik yaşanabileceği de unutulmamalı.
ABD borsaları bir günlük tepkinin ardından yeniden satış baskısı altında kalırken, dünkü düşüş sonrası vadeli kontratlar bu sabah artıda. Asya borsaları ise kısmi alıcılı bir seyir izliyor. Endeksin güne dengeli bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 1095 ve 1083 destekler, 1104 ve 1112 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Endekste olumlu görünümün devamı için 1095 desteği üzerinde kalabilmesi önemli.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,68 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 505 düzeyinde. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahviller tercih edilmeli. TL tahvillerde kur volatilitesi düşüşü ile sınırlı gerileme var, ancak enflasyon görünümü dolayısıyla belirgin değişiklik yaşanması zor. 2-10 yıl vadeli tahvillerde %13 direnç konumunda.

Dün gün içinde yaşanan sert EUR/USD yükselişinin kalıcı olamadığını gördük. Brexit endişeleri ile GBP/USd ise zayıf seyrini korumakta. İçeride dolar kuru kısmi pozitif seyir ile 7,50 direnci altında 7,42 desteğini hedeflemekte. Euro kurunda ise 8,76 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

Petrolde yükseliş sonrası yatay seyir var, Brent petrol 40 dolar desteğinin hemen üzerinde. Altın fiyatlarında kazanımların korunamadığını gördük, 1965 direnci geçerli, 1925 dolar ons bazında destek konumunda. Gram TL bazında ise 465 desteği aşağı yönde zorlanmakta, sonraki destek 457 düzeyinde, yukarıda ise 472 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. Gösterge tahvil faizinde %13 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)