E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın açılışında görünüm pozitif---

Haftanın açılışında görünüm pozitif

Haftanın açılışında görünüm pozitif
10 Mayıs 2021 - 09:02 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endekste hafif alıcılı bir seyirle yeni haftaya başlanması bekleniyor.

BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir seyirle yeni haftaya başlanmasını bekliyoruz. 1445 üzerinde olası açılış ile beraber 1460 kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Kur volatilitesinde düşüş ile beraber tahvil faizlerinde sınırlı gerileme var, 2-10 yıl vadeli tahvil faizlerinin %18 bileşik faiz civarı denge bulması beklenebilir…

USD/TL: Dolar kuru 8,20 desteğine doğru düşüşünü sürdürürken, gelişmekte olan ülke para birimleri haftaya dolar karşısında değer kazanarak başlıyor…

EUR/USD: Zayıf ABD verileri ile yükselişini sürdüren paritede 1,2130 seviyesi üzerine yerleşilmesiyle beraber 1,22 kısa vadeli direnç konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 400 seviyesi altına gerilerken, haftanın açılışında Asya piyasaları pozitif. ABD vadeli endeksleri yeni zirveler görülebileceğine işaret ediyor, kur oynaklığında azalma ile beraber TL varlıklar da bu harekete iştirak edebilir, endekste işlem hacminde görülen artış pozitif.

ABD’de beklentilerin altında açıklanan istihdam verileri sonrasında küresel piyasalar alımlarla karşılaşırken, BIST 100 Endeksi de buna paralel seyir izledi. 1445 ana direncine yönelen endekste kısa vadeli görünüm güçlü. Endeksin bu sabah yurtdışı borsalardaki olumlu havaya paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1445’in üzerinde kalıcı olunması halinde 1460 ve 1470 hedef dirençler olarak izlenebilir. 1430 ve 1420 ise destek seviyeleridir. Endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını ve trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

ABD tahvil faizlerinde geri çekilme sonrasında yeniden toparlanma var, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise düşüşünü sürdürmekte. Eurobond piyasasında toparlanma devam edebilir. TL tahvil faizlerinde ise enflasyon görünümü dolayısıyla düşüş potansiyeli daha sınırlı kalacaktır.

Dolar endeksinde düşüş devam ediyor, EUR/USD paritesinde 1,22 direnci ilk planda önemli, GBP/USD ise 1,40 direncini aşmış durumda. USD/JPY paritesinde 108,50 ara destek konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri haftaya artan risk iştahı ile beraber değer kazanarak başlarken, içeride de dolar kurunda 8,20 ve euro kurunda da 9,90 takip edilecek destekler.

Petrolde arz endişeleri ile beraber yükseliş var, Brent petrol için 70 dolar varil direnci önemli. Değerli metal fiyatlarında ABD verileri sonrasında sert yükseliş var. Gümüşte 30 ve altında da 1850 dolar ons bazında önemli dirençler. Gram TL bazında ise 500 seviyesi benzer şekilde takip edilecektir.

BIST 100 endeksinde 1420 destek olarak takip edilecektir. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Yabancı yatırımcı Ereğli aldı, Beşiktaş sattı

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 10/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)