E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHaftalık hisse önerileri---

Haftalık hisse önerileri

Haftalık hisse önerileri
04 Kasım 2013 - 16:44 borsagundem.com

Bu hafta piyasalarda başlıca üç konu esas itibarıyla takip edilecek

Yeni haftaya Çin’den gelen pozitif PMI verisi ile iyimser başlayan yurtdışı borsalar, hafta boyunca Avrupa Merkez Bankası toplantısında faiz indirimi ve/veya LTRO operasyonu beklentileri ile alıcı ağırlıklı seyretmeye çalışacaktır. Buna karşılık, gerek Perşembe günkü AMB toplantısından her iki konuda bir şey çıkmayacağını düşünüyor olmamız gerekse de bu hafta sayıca artacak olan bilançolarda faaliyet dışı giderlerin etkisini daha daha belirgin görüyor olacağımızı öngörmemiz nedeniyle BİST-100 endeksinin bu hafta 75.800’ün üzerinde kalmaya çalışacağını tahmin ediyoruz.
BU HAFTA:
Bu hafta piyasalarda başlıca üç konu esas itibarıyla takip edilecektir düşüncesindeyiz. Bunlar;
i) Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve sonrasında yapacağı açıklamalar,
ii) ABD’de GSYH, tarım dışı istihdam, ISM hizmet endeksi ve haftalık işsizlik maaş başvuruları gibi makro ekonomik veriler ve
iii) global çapta hizmet sektörü PMI verileri olacaktır.
Bu kapsamda, şu an için piyasalarda bir adım öne çıkmış gibi görünen ECB haberinde bankanın faizleri 0,25 puan indirebileceği ve/veya Long Term Refinancing Operating (LTRO) operasyonu yapabileceği beklentisinin bu hafta borsalara destek vermesi muhtemel görünüyor. Her ne kadar bu beklentinin pozitif yönde kullanılmak isteneceğini düşünüyor olsak da, ECB’nin ne faizleri indirmesini ne de LTRO operasyonu yapmasını bekliyoruz. Bu kapsamda da, Perşembe günü saat 15:30’a kadar ağırlıklı olarak yükseliş eğilimli hareket etmeye çalışması muhtemel görünen yurtdışı borsaların, yapılacak açıklamalar sonrasında kendine yön çizmesini bekliyoruz. Yurtdışına yönelik bu pozitif öngörülerimize karşılık Borsa
İstanbul’un aynı şekilde hareket edip edemeyeceği konusunda ise, gerek 9 aylık bilançolar kaynaklı,
gerekse de açıklanacak olan Ekim ayı enflasyonu ile sanayi üretiminin tahminleri karşılayamayacağı endişemiz nedenleriyle bir takım şüphelerimiz bulunuyor. Hatırlanacağı üzere, 2.çeyreğe göre 3.çeyrekte dolar kuru %8,5, Euro kuru %7,1 ve %50-50 döviz sepeti %7,9 oranında değer kazanmıştı. Özellikle kurlarda yaşanan bu yükselişin yanı sıra faizlerin %7,5-10 bandına hapsolması ve enflasyonun da istendiği ölçüde gevşememesi çerçevesinde özellikle sanayi şirketlerinin faaliyet karı ve cirosu artış kaydetse dahi, net dönem karında geçen yılın ilk dokuz ayına göre ciddi ölçüde erezyonla karşılaşılma ihtimali bulunuyor. Böylesi bir durum ise, 11 Kasım’a kadar açıklanacak ve bu hafta yoğunlaşacak 9 aylık konsolide bilançoların Borsa İstanbul üzerinde satış baskısı oluşturması riskini doğuruyor ve buna bağlı olarak da yurtdışında bu hafta olabilecek yükselişten yeterince nemalanılamamasına yol açabilecek gibi bir görüntü oluşturuyor. Tüm bunlar kapsamında, bu hafta bilanço beklentisi olabilecek normal hisselere odaklanılabilir.
GEÇEN HAFTA:
Fed’in geçen haftaki açıklamalarında ekonomideki iyileşmeye dikkat çekilmesinin yarattığı rahatsızlık global borsalarda haftayı yataya yakın kapanışlar yapmasına neden olurken, bu haber 80.000 seviyesini aşmakta zorlanan Borsa İstanbul’da %3,5’a varan değer kayıplarına yol açtı.

ETİ MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)