E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakHaftada 50 daire satma dönemi bitti---

Haftada 50 daire satma dönemi bitti

Haftada 50 daire satma dönemi bitti
06 Ekim 2013 - 08:34 borsagundem.com

İki yıl öncesine kadar her yıl yüzde 10’un üzerinde büyüyen inşaat sektörü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da durağan dönem yaşıyor

İstanbul Beylikdüzü’nde ‘Asrın Projesi’ni tamamlayan Kuran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuran, sektörün sıkıntılı bir dönemece girdiğini söyledi. Bunda kentsel dönüşümle patlayan arzın etkili olduğunu vurgulayan Kuran “İnşaatta sistem tıkandı.” dedi.
Zaman'ın haberine göre iki yıl öncesine kadar her yıl yüzde 10’un üzerinde büyüyen inşaat sektörü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da durağan dönem yaşıyor. Tabloyu, “İnşaatta sistem tıkandı.” şeklinde yorumlayan Kuran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuran, kentsel dönüşümle birlikte arzın talebi geçtiğini ifade etti. Artık birçok şirketin yeni projelere imza atmanın yanında bir de kentsel dönüşüm çalışması bulunduğunu kaydeden sektör oyuncularından Hüseyin Kuran, “Bir haftada 50 daire sattım diyen yalan söyler. O devir bitti.” dedi.

1994’te inşaat sektörüne adım atan Kuran İnşaat, 2002’de Megakent projesini bitirerek, fabrika inşaatlarının yanına konut projesi de eklemişti. Bu projede şu an 2 bin 700 aile yaşıyor. 2002 sonrasında 120 dairelik yine Beylikdüzü’nde bir proje tamamlayan şirket, şimdi de Asrın Projesi’nde sona geldi. 2009 sonunda başladıkları projede 260 dairenin 40’ını arsa sahiplerine verdiklerini, 120’sini sattıklarını söyleyen Hüseyin Kuran, 60 daireyi kiraya vereceklerini, geri kalan 40 dairenin de satışına devam ettiklerini söyledi.

Beylikdüzü’nde inşa edilen Asrın Pro-jesi’nde hanımlara ve erkeklere özel havuz ve fitness salonları bulunuyor. Sitede 41 aile yaşamaya başladı. Çatısında koşu parkuru, fitness merkezi ve 600 metrekarelik bir restoran bulunduran projede, restoran düğün salonu olarak kullanılabiliyor. 580 metrekarelik mescid de inşa edilen komplekste sohbet odaları da bulunuyor. Asrın konutları için 34 ay harcadıklarını anlatan Hüseyin Kuran, son 40 daire için metrekaresi 1.800 ile 2 bin lira arasında değişen bir fiyat belirlediklerini söyledi. Kuran İnşaat, Beylikdüzü’nde 66 da villa inşa ediyor. “Yüzde 30’unu bitirdik.” dediği villaları 700 bin ile 800 bin TL arasında satışa sunacaklarını kaydeden Kuran, bu villaların ikiz ve üçüz şekilde olduğunu belirtti. Yakuplu’da da marina önündeki araziyi satın aldıklarını, buraya da 34 müstakil villa inşa edeceklerini belirten Hüseyin Kuran, “Bu villalar üst gruba yönelik. Fiyatı 1 milyar ile 1 milyar 200 bin lira arasında değişecek.” dedi. Kuran İnşaat, 1990’lardan bu yana akaryakıt sektöründe de faaliyet gösteriyor. 2002’de 4 olan akaryakıt istasyon sayısını şirket, şu an 13’e çıkardı.

 Kuran İnşaat, ilk kentsel dönüşüm çalışmasını 3 bin konut kapasiteli proje ile Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirecek. Kuran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuran, şu bilgiyi verdi: “Çünkü İstanbul’da gerçek anlamda tek kentsel dönüşümü  bu ilçe yapıyor. Feriköy gibi birçok yerde kentsel dönüşüm esnasında halk ile müteahhitler karşı karşıya gelmişti. Burada ise müteahhit devreden çıkarılıyor. Halk ile belediye görüşüyor, ne yapmaları gerektiğini belediye görevlileri anlatıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can07 Ekim 2013 03:07

    Şişrin sektörü ilk krizde 1-3 trilyonlar iş çeviren küçük küçücük minicik mütahitler batacak Bunlar çığ gibi büyüyecek çünkü aldıkları malzemenin parasını ödeyemeyecekler ve sonrası kriz

  • ismail 06 Ekim 2013 20:53

    simpaşın sahibide 400 daire satmıslar 1 haftada diyor

  • vatandaş06 Ekim 2013 17:17

    Başlık ve yazı arasında yine uyumsuzluk var.Hem adamın reklamını yapmaya çalışıyorsunuz hemde sakın bunları alıpta şapa oturmayın diyorsunuz.

  • Muhammed06 Ekim 2013 14:31

    ARKADAŞSEN O U BOŞ VER önemli olan satış sayısı değil nereden satın alındığı ÖRNEĞİN İZMİR MANAVKUYU HERKES BİLİR O BÖLGENİN ZEMİNİ BATAKLIKTIR VE BU HOCALAR TARAFINDAN DOĞRULANIR O YÜZDEN O BÖLGEDEN EV ALAN VATANDAŞLARI UYARIYORUM OLASI DEPREMDE ÖRNEĞİN 6.0 şiddet 50 sn olsa taş üstünde taş kalmaz BİR DE KAZIK TEMEL HİKAYESİ İLE KANDIRIM YAPILIR HİKAYE HEMDE LONG STORY.