E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHaftada 4 gün çalışmak çalışanların verimliliğini artırıyor---

Haftada 4 gün çalışmak çalışanların verimliliğini artırıyor

Haftada 4 gün çalışmak çalışanların verimliliğini artırıyor
15 Ekim 2021 - 17:53 borsagundem.com

Toronto merkezli insan kaynakları şirketi The Leadership Agency’nin kurucusu ve CEO’su Jamie Savage, Ekim 2020’de çalışanların çok yorulduğunu fark ederek, haftada 4 gün çalışma programını uyguladı.

Savage, salgın sırasında çalışanlarının tükenmiş olduğunu fark ederek, yaşam kalitelerini iyileştirmelerine yardımcı olmak istedi.

The Independent’ın haberine göre Savage, şirketin Operasyon Müdürü Elizabeth Tufegdzich’i arayarak, salgın nedeniyle altı aydır uzaktan çalışanlar arasında bir yorgunluk fark edip etmediğini sordu.

Tufegdzich ise bu soruya, “Bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor” diyerek yanıt verdi.

Çalışanlarının Cuma günleri yarım gün çalışmasına izin veren şirketin yöneticileri, ‘neden haftada sadece 4 gün çalışma politikası izlemiyoruz?’ diye düşündü.

Bunun ardından haftada 4 gün çalışmasına izin verilen 9 kişi, aynı maaş ve sosyal haklardan yararlanmaya devam etti.

Savage, şirketin bilançosunun yanı sıra çalışan verimliliği ve refahı üzerinde anında olumlu bir etki gördüğünü söyleyerek, “Gelir ikiye katlandı ve yardım ettikleri iş başvuru sahiplerinin dönüşüm oranları yüzde 74’ten yüzde 96’ya çıktı” diye ekledi.

Savage, çalışanlarının fazladan boş zamanlarını dinlenmek, aileleriyle vakit geçirmek, müzeye gitmek, fitness derslerine ve hatta terapi seanslarına katılmak için kullandıklarını söyledi.

ABD, İngiltere ve Kanada’daki müşterilerin şirketin bu planını duyduktan sonra aynı adımı atmakla ilgilendiklerini dile getiren Savage, “Bizim bunu yapabiliyor olmamız, diğer birçok şirketin de yapabileceği anlamına geliyor. Bunu ne kadar çok paylaşır ve konuşursak, diğer şirketleri de teşvik etmeye yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

İzlanda’da çalışan nüfusunun yüzde birden fazlası, maaşlarda herhangi bir azalma olmaksızın çalışma haftasını 35-36 saate indiren pilot uygulamaya katıldı.

2015’ten 2019’a kadar süren ve 2 bin 500’den fazla kişinin katıldığı uygulama, çalışanların üretkenliğini ve refahını artırdı.

Amazon’dan çalışanlarına süresiz evden çalışma izni

 

Türkiye, Avrupa'da haftalık en uzun çalışma saatinde zirvede

 

İşte evden çalışanların en çok indirdiği uygulamalar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu16 Ekim 2021 00:44

    Bizim  akılsızlar da işi olmasa bile c.tesi günü insanları işyerine çağırıp akşama kadar boş oturturlar.  Bizim işverenler daha 1800 lerde sanayi devriminin ilk günlerindeler zeka olarak.

  • Blackeagle16 Ekim 2021 00:15

    Kesinlikle daha verimli çalışılır. Cumartesi ve pazar yetmiyor ki. Pazar günü zaten yarın iş var kafası ile geçiyor.

  • Orhaneren15 Ekim 2021 18:11

    Isciler turkiyede haftada 6 gun calistirilivor ve hicbir haklari yok. Hukumet patron zulmunu bitirsin artik!