E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak---

Hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak

Hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak
01 Ekim 2020 - 13:49 borsagundem.com

Yurdun batısında 2 gündür etkili olan serin ve yağışlı hava yerini aşırı sıcaklara bırakacak. Cumartesi gününden itibaren artan değerler ile İstanbul 32, İzmir, Muğla ve Manisa'da dereceler 35'lere kadar çıkacak.

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar yurt genelinde belirgin oranda artacak. NTV'de yer alan haberde, Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, beklenen sıcak havaya ilişkin bilgi verdi.

Cezayir ve Libya çölleri üzerinden gelecek sıcak hava dalgası ile 7.sıcak hava dalgasını yaşayacağız. 

Dilek Çalışkan, ''Eylül ayı tamamen sıcak geçti. 2 gün bir serinlik yaşadık. Ancak yaz bitmiyor'' diyerek sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yeniden yükseleceğine işaret etti. 

Çok uzun yılların en sıcak sonbaharı olduğu da belirten Çalışkan, ''Sıcaklık artışı yurt genelinde olacak ancak bundan en çok Marmara ve Ege Bölgesi etkilecek'' dedi. 

EKİM'DE TEMMUZ DEĞERLERİ

Sıcaklıklardaki belirgin artışlarla hafta başından perşembe gününe kadar sıcaklıkların çok yüksek olduğunu söyleyen Çalışkan, ''Bu sıcaklıklar temmuz değerlerinde. İstanbul 32 Ege'de dereceler 35'lere kadar çıkacak'' bilgisini verdi. 

SICAKLIKLARINDAN ARDINDAN KUVVETLİ YAĞIŞ

Ancak sıcak hava dalgasının ardından yeniden kuvvetli yağış gelebilir.

Öte yandan hafta sonu zayıf rüzgarlarla birlikte yurdun büyük bir kesminde sis görüleceğini söyleyen Çalışkan; yarın Trabzon, Artvin, Ordu, Rize, Ardahan, Van, Ağrı, Hakkari için de kuvvetli yağış ve dolu uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie01 Ekim 2020 14:03

    Bu anormal sıcaklık artışının büyük İstanbul depremini tetiklemesini bekliyorum. En az 7.4 şiddetinde bir deprem bekliyorum.

  • Bika01 Ekim 2020 14:20

    7.4 şiddetine İstanbul dayanır, 7.4 büyüklüğünde deprem!