E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHafta sonu internetten borsada bomba gibi eğitim: Tüm yönleriyle halka arz---

Hafta sonu internetten borsada bomba gibi eğitim: Tüm yönleriyle halka arz

Hafta sonu internetten borsada bomba gibi eğitim: Tüm yönleriyle halka arz
18 Ocak 2021 - 08:21 borsagundem.com

Borsagundem.com-Inforce işbirliğinde yürütülen dev proje Borsa Okulu’nun yeni yılda başlattığı "hafta sonu borsa eğitimi", uzman bir eğitmen, bomba gibi bir konu, çok ses getirecek vaka analiziyle devam ediyor. Ders 23 Ocak'ta saat 15.00'te...

BORSAGUNDEM.COM

Finansal okuryazarlığı ülke çapında yayma girişimlerinin öncü kurumu, Sermaye Piyasalarına bilinçli yatırımcı ordusu kazandırmada tek güvenilir adres Borsa Okulu, 2021’nin büyük sürprizine hız kesmeden devam ediyor. Katılımcılara üst düzey yatırımcılığa terfi yolunu açan internetten eğitim bomba gibi bir konuyla geliyor. Analizleriyle, hamleleriyle uzman bir eğitimci tarafından anlatılacak “Tüm yönleriyle halka arz” Türkiye’nin gündemine oturacak.

Şirketlerin İstinye yolculuğu 4 ana başlıkta kritik detaylarıyla işlenirken aynı anda, süreçte halka açılmanın şirket ortakları ile yatırımcılara ne gibi faydalar sağladığı da ele alınacak.

Sanal eğitimin sonunda ise katılımcıların merak ettiği birçok sorunun yanıtını bulacakları, çok ses getirecek bir vaka analizi yapılacak.  Çalışmada Işık Plastik’in halka arzı masaya yatırılacak.

ÖNEMLİ EĞİTİM, ÖNEMLİ BİR İSİM

23 Ocak Cumartesi günü 15.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek internetten eğitimde, ‘tüm yönleriyle halka arz” borsa ve finansın usta eğitmeni Prof. Dr. Celali Yılmaz tarafından anlatılacak. SPK’da Uzman, Başuzman, Piyasa Gözetim ve Düzenleme Daire Başkanlığı, Denetleme Daire Başkanlığı, İstanbul Temsilciliği, Danışman gibi görevlerde 28 yıl çalıştıktan sonra akademik hayata geçen Prof. Dr. Yılmaz, Sermaye Piyasası lisanslarının tamamına ve CFE lisansına sahip. Sermaye Piyasalarında bilirkişilik yetkisi olan, Sermaye Piyasasında vergilendirme, finans ve tarih konularında basılmış altı kitabı, makaleleri bulunan ve finans eğitimleri veren Yılmaz, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi.

 

BOMBA GİBİ DERSİN DETAYLARI

•Halka arz süreci

-Halka arzın kısa tarihçesi

-Şirketlerin halka açılma gerekçeleri

-Halka arz sürecinin işleyişi

•Halka açılmanın avantaj ve dezavantajları

-Halka açılma sonucunda elde edilecek menfaatler

-Halka açılmanın getirdiği sorumluluklar ve maliyet

-Halka açılmanın yatırımcılara sağladığı avantajlar

•Payları halka arz edilen şirketlerin yükümlülükleri

-Mevzuata uyum

-Kurumsal yönetim

•Halka arz ile ilgili yatırımının bilmesi gerekenler

-İzahname nedir, nasıl yorumlanır?

-Fon kullanım raporu nedir, nasıl yorumlanır?

-Halka arz yöntemleri nelerdir? Hangi yöntem yatırımcı açısından daha iyidir?

-Halka arzda dağıtım yöntemleri nelerdir? Hangi yöntem yatırımcı açısından daha iyidir?

-Halka arzın borsa performansına olan etkisi

•VAKA ANALİZİ: Işık Plastik Sanayi ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. halka arzı

-Işık Plastik İzahname ve Fon Kullanım Raporu'nun analiz edilmesi

KAYITLAR BAŞLADI

Borsada alım satım yapan, yatırımcılığın sırlarını öğrenerek kendisini daha da geliştirmek isteyen herkesin katılabileceği internetten borsa eğitiminde, heyecan uyandıran eğitimle buluşmanın tarihi 23 Ocak Cumartesi. Geri sayım başladı, kayıtlar açıldı…

İŞTE İNTERNETTEN BORSA EĞİTİMİNİN ÜCRETİ

Borsa Okulu’nun Türkiye’nin yarınlarına güvenle bakmak hedefiyle açtığı 'sanal pencere', hangi kentte olursanız olun, dünyanın hangi ülkesinde yaşarsanız yaşayın, herkesi kucaklamak için bir kez daha aralanıyor. “Hafta sonu borsa eğitimi”ne katılmak için bilgisayarınızı, tabletinizi, cep telefonunuzu açıp internete bağlanmanız yetecek. Cumartesi günü 3 saatlik eğitime katılım ücreti ise (KDV dahil) 177 TL.

Borsa için kritik bir hafta

Koza Altın, Varlık Fonu’na mı devredilecek?

Enerjinin genç patronu Akdağ’ın hedefi 2 yılda 2 milyar euro yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)