E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHafta kısa, gündem yoğun, kurlar yatay---

Hafta kısa, gündem yoğun, kurlar yatay

Hafta kısa, gündem yoğun, kurlar yatay
10 Mayıs 2021 - 08:41 borsagundem.com

Geçen haftanın son işlem gününde TL karşısında ABD Doları, küresel piyasalardaki değer kaybıyla 8,20'ye çekilirken, Ramazan Bayramı dolayısıyla bu hafta kısa geçecek. Euro/TL de yatay seyirle 10,03'ün hemen üzerinde seyrediyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle, bu hafta 2,5 gün işlem yapılacak olan yurt içi piyasalarda önemli veriler izlenecek. İşgücü, sanayi üretimi, perakende satışlar, ödemeler dengesi verileri kısa haftanın verileri.

Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok altında kalmasıyla değer kaybeden ABD Doları'nın etkisiyle 8,20'lere çekilen dolar/TL, yeni haftaya da benzer seviyelerden başlıyor. Euro/TL ise 10 TL üzerindeki seyrine devam ederken bu sabah saatleri itibarıyla 10,03 düzeyinde işlem görüyor.

HAFTA KISA, VERİ YOĞUN

Haftanın ilk önemli verisi yurt içinde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ait işgücü istatistiklerini açıklayacak. Bir önceki ay işsizlik oranı yüzde 13,4 olarak açıklanmıştı (10.00).

TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi verisini de açıklayacak. (10.00)

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranı, ortalama vadesi ve maliyetini açıklayacak (17.30)

Yurt dışında da, İngiltere Halifax Konut Fiyatları (10.30), Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi (11.30), Avrupa piyasalarında öncelikle izlenecek veriler olacak. AB Dışişleri Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Altın, ekonomik verilerden destek buldu

Yabancı yatırımcı Ereğli aldı, Beşiktaş sattı

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı

Günün önemli şirket haberleri 10/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)